7 условия слагат на ГЕРБ от ПП-ДБ. Ако те не бъдат изпълнени, втората политическа мощ ще изиска оставка на държавното управление. Това стана ясно от изказване на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след съвещание на групата на ПП-ДБ, траяло няколко часа.

Свързани новини

23.06.2023 16:18

Киро иска оставка на собственото си правителство, поставя 7 условия

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 7 условия поставят на ГЕРБ от ПП-ДБ. Ако те не бъдат изпълнени, втората политическа сила ще изиска оставка на държавното управление. Това стана ясно от изказване на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след съвещание на групата на ПП-ДБ.

" След нарушаванията на декларацията на акад. Денков и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС в последната седмица парламентарната група на ПП-ДБ взе решение да потвърдим декларацията Денков-Габриел и определихме седем ясни гаранции за нейното осъществяване. Парламентарната група реши, че при несъблюдение на тези седем гаранции ние ще желаяме оставката на държавното управление ", съобщи Кирил Петков пред публицисти.

Ето и изискванията:

1. Създаване на ръб от представители, излъчени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, преди започване на процедури за попълване на състава на регулаторите, избирани от Народното събрание. Съгласуване на номинациите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в границите на механизма за авансово координиране по т.6 от декларацията Денков-Габриел. Привеждане в сходство с този механизъм на процедурите за избор на състав на НЗОК, Сметна палата и Българска народна банка.

2. Спазване на уговорката за към този момент утвърдената обща законодателна стратегия посредством въвеждане
Всичко за Вашата сватба
на механизъм, който да подсигурява устойчиво болшинство, образувано от първата и втората политическа сили, при приемането на всички законопроекти от тази обща законодателна стратегия. Този механизъм да включва ежеседмична среща на управленията на парламентарните групи за координиране на дневния ред на Народното събрание

3. Ангажимент на ГЕРБ-СДС да съблюдават пътна карта с съответни периоди за реализирането на правосъдната и конституционна промяна, в това число явен ангажимент във връзка с законопроект за смяна на конституцията, както и за предприемане на ограничения и гаранции, които да обезпечат, че актуалният състав на Висш съдебен съвет няма да избере идващия основен прокурор.

4. Приемане на законодателни промени по отношение на метода на действие на българските служби за сигурност и освобождението им от непознато въздействие като ръководителите на службите и основният секретар на Министерство на вътрешните работи се оферират от Министерския съвет и се избират от Народното събрание

5. Приемане на антикорупционните текстове по отношение на новата комисия за противопоставяне на корупцията на второ четене единствено след реализиране на политическо единодушие за състава на органа, обсега на разследваните лица и закононарушенията, които попадат в компетентността на комисията.

6. Изработване и приемане на общ законопроект за

Всичко за Вашата сватба промени в Изборния кодекс, тъй че да се върне машинният избор, както и да промени състава на ЦИК за посланичество на всички парламентарно показани партии - за да се подсигурява честността на вота на българските жители на идните локални избори през 2023 година, както бе сложено в изказването на акад. Денков.

7. Създаване на гаранции за осъществяване на управническата стратегия по отношение на приема на България в Еврозоната посредством разработване на обща политическа позиция по отношение на законосъобразността на самодейността за референдум на Възраждане; Подчертаваме, че всяко несъблюдение на горепосочените задължения и гаранции, произлизащи от взаимната декларация на акад. Денков и Мария Габриел, съставлява тежко нарушаване и замяна на реформаторския темперамент на държавното управление и обезсмислят работата на кабинета Денков-Габриел. Каним представителите на ГЕРБ-СДС в утрешния ден на диалози за уточняване на гореописаните механизми и гаранции, тъй като България има потребност от това към този момент работещо реформаторско държавно управление да продължи, и страната да не влезе още веднъж в политическа рецесия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец