Десислава Атанасова

Свързани новини

23.06.2023 13:54

ППДБ седмица настояват да бъде изслушан министърът на правосъдието, а сега ги няма: ГЕРБ

Видян 566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борислав Сарафов е търсил съдействие от правосъдния министър, за да получи достъп до кабинета на главния прокурор. Това стана ясно по време на изслушване на Атанас Славов в парламента. Правосъдният министър потвърди още, че ще обжалва пред ВАС избора на Сарафов, предаде БНТ.

Изслушването е в отсъствието на вносителите от "Продължаваме промяната - ДБ".

    "Някои обявиха поведението на мандатоносителя за политическа шизофрения. Не съм присъствала досега на заседание, в което вносителите от ПП-ДБ седмица настояват да бъде изслушан министърът на правосъдието. И когато мнозинството очаква това изслушване да се състои, вносителите да не са дори в пленарна зала", заяви Десислава Атанасова.

    "Тук в тази зала има представител на ДБ и това е министър. Сега, вярно е, че е министър, но си е от ДБ. Предлагам екстравагантното решение той да си самопредстави изслушването, щото все пак е от ДБ", заяви Тошко Йорданов.

    "Няма възможност, независимо че е направено по процедура, който и да е народен представител, в това число и председателя, да направи парламентарна субституция на вносител на предложение.

"Министърът на правосъдието трябва да е по-близо до правото и правосъдието, отколкото до политиката. Аргументите на колегите - членове на Прокурорска колегия са, че не може да се допусне нито ден без да има изпъляващ функциите главен прокурор. Същия ден получих обаждане от г-н Сарафов, за да му осигуря достъп до помещенията на главна прокуратура. Аз, разбира се, като министър, действам съобразно функциите, които имам, и достъпът беше осигурен, независимо че аз преди това още в сряда бях изразил становище, че по-скоро пленумът е този компетентен орган", заяви Славов.

Народното събрание удължи работното си време и заседанието продължава.

Предложението за удължаване и разместване на дневния ред дойде от председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и беше подкрепено в пленарната зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби