Свързани новини

06.01.2022 17:38

Казахстан въведе временен държавен лимит върху цените на горивата и комуналните услуги

Видян 1595 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Казахстан въведе в четвъртък ценови ограничения за втечнения газ и бензин, както и мораториум върху повишаването на цените за комунални услуги за шест месеца на фона на протестните митинги, които започнаха след скока на цените на горивата, съобщава агенция ТАСС.


"Ценовите ограничения за търговия на дребно с втечнен газ за зареждане на автомобили на бензиностанции на територията на Казахстан са установени за 180 дни“, се казва в изявлението, публикувано в четвъртък на сайта на министерския съвет на страната.


"Въведена е временна 180-дневна държавна регулация и на цените за търговията с бензин и дизелово гориво“, се отбелязва още в съобщението.


Освен това правителството въвежда 180-дневен мораториум върху повишаването на тарифите за комунални услуги (за отопление, газ, електроенергия и водоснабдяване), както и забрани износа на едър рогат добитък за шест месеца, за да стабилизира цените на месото и зеленчуците, предаде БНР.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ДО ПУДЕЛИТЕ ОТ ГЕЙЕВРОПА 07.01.2022 07:20

    Казахстан тръгна към дивия капитализъм, като нас и ето вече е в криза !!! На пръв поглед, това си е опит на спретната и подклаждана отвън цветна революция !!! Аналогията с Булгаристан е очебийна - пак гласувайте за проамериканските гейове от Харвард, докато ви ограбват, тровят и избиват, ма то май няма за кой друг да се гласува в кочината ни, всичката политическа сган са евроатлантици!!! “Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион