Свързани новини

11.12.2021 07:22

Кацаров пуска частната болница в Казичане

Видян 2152 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова частна болница в Казичене ще получи зелена светлина от здравния министър в последните дни от неговото управление. Това съобщи самият Стойчо Кацаров днес в парламента, след като бе попитан на какъв етап е процедурата от проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ). От думите на Кацаров се разбра, че още днес той може да издаде разрешение за частното лечебно заведение, което ще е от веригата "Сърце и мозък".
Инвеститор в проекта е "Чайкафарма висококачествените лекарства", част от групата фирми около бизнесмена Тихомир Каменов. Според инвестиционното намерение, внесено в РИОСВ-София, инвеститорът смята да строи болница с 470 легла и отделения по кардиология, кардиохирургия, съдова хирургия, образна диагностика, нервни болести, неврохирургия, рехабилитация, медицинска онкология, лаборатории, лъчелечение, пулмология, акушерство и гинекология, урология, гастроентерология, педиатрия.

Около намеренията за нова частна болница край София се шуми от няколко месеца. Инвеститорът заобикаля изискването да получи зелена светлина от Министерския съвет, като вместо за нова болница, каквато реално прави, иска разрешаване на нови медицински дейности на нов адрес в Казичене за болницата си в Плевен. При тази процедура (чл. 37б от закона за лечебните заведения) вече е достатъчно разрешение от министъра на здравеопазването.

Днес Кацаров обяви, че е получил положителни становища за проекта от всички служби, които имат отношение към него - агенция "Медицински надзор", НЗОК, БЛС, Националния център по обществено здраве, РЗИ-София. "Единствената причина да не съм издал още разрешението е, че исках да се уверя лично заради съмненията и въпросите, които поставяте, че всичко е наред. Това ще направя вероятно още днес и ако всичко е наред, ще издам това разрешение", каза здравният министър на предшественика си.

Кацаров твърди, че просто спазва закона и няма право да откаже разрешение, ако кандидатът отговаря на условията. МБАЛ "Сърце и мозък" използва същата процедура да поиска нови медицински дейности в Бургас (т.е. да прави нова болница и там), като проф. Костадин Ангелов е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 асерт 11.12.2021 15:08

    Тези решения на Казаровтрябва да бъдат отменени от новия министър на здравеопазването!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -