Свързани новини

10.12.2021 16:47

Болница Лозенец има 39 млн. лв. дългове: Кацаров

Видян 1637 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От началото на годината болница Лозенец има още 18 млн. лв. задължения, към 30 септември финансовият резултат е минус 39 млн. лв. Кой ще плати тези пари - директорът, който води протеста или данъкоплатците? Това коментира в кулоарите в парламента служебният здравен министър Стойчо Кацаров по повод протеста на служителите на болницата днес и заплахата да се спре дори присъственото обучение на студенти в Медицинския университет.

Правителствена болница е в тежко финансово състояние, видях бившия директор да участва в протеста - Любомир Спасов, повтори той.

Единственият риск за сливането на трите дружества за детска болница са задълженията на Правителствена болница - оставена в този си вид, "Лозенец" ще фалира. Задълженията ще се попълнят от държавния бюджет, вашите данъци и такси, посочи той.

Няма връзка между учебния процес в Медицинската академия и сливането на детската болница и Правителствена болница, категоричен е той. По думите му, студентите ще имат повече възможности за обучение.

На везните са две неща - от едната страна болните деца, които от години наред се лекуват в лоши условия. Първостепенната задача е да решим този проблем, възможността в "Лозенец" е най-доброто решение, властите нямат нужда от привилегия и собствена болница. Другият интерес е на ръководството на сегашната болница. Аз заставам зад интереса на болните деца, категоричен е Кацаров.

Нищо лошо няма да се случи от сливането на болницата, категоричен е Кацаров. Според него има възможност някой да построи и нещо друго на мястото на детската болница в Южния парк - мол, казино. Той е категоричен, че няма колебания за това решение и има ясни, чисти и кристални основания да извърши сливането.

Източник: news.bg


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.12.2021 23:44

    и на кил гейтс му омръзна пландемията и смята да я приключи през 2022, само не и на мисирите и мисирките, кой знае до кога ще кудкудякат за ваксиниране

  • 001 Anonimen 10.12.2021 23:41

    30 години сме свидетели на унищожаването на здравеопазването в България чрез въвеждането на пазарни капиталистически механизми. С делата си българските управляващи – лакеи на ЕС и САЩ, доказаха, че може да ги интересува всичко друго, но не и нашето здраве.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за