Изабел Лукс, 32-годишна създателка на съдържание от Палм Бийч, Флорида, разказва, че е била ужасена, докато е седяла на стола в очакване на своя "Барби ботокс" - 40 единици невротоксин, инжектирани във всеки трапец, мускула, който поддържа врата ѝ. Тя искаше да изтъни раменете си, за да се подготви за сватбата си, както и да се освободи от болки в горната част на гърба

Свързани новини

19.08.2023 17:08

Какво представлява Барби ботокс - най-новата мания за красота в TikTok?

Видян 2224 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изабел Лукс, 32-годишна авторка от Палм Бийч, Флорида, разказва, че е била ужасена, докато е седяла на стола в очакване на своя "Барби ботокс" - 40 единици невротоксин, инжектирани във всеки трапец, мускула, който поддържа врата ѝ. Тя искаше да изтъни раменете си, за да се подготви за сватбата си, както и да се освободи от болки в горната част на гърба.


"През цялото време си мислех: "Ако всичко е наред, това ще бъде страхотно и нямам търпение да го споделя (онлайн). Ако това се обърка, по-добре да предупредя хората. Затова реших, че без значение какво ще се случи, ще разкажа на хората И Бог, аз просто се молех да мине добре. "


Първоначално процедурата е разработена, за да помогне за освобождаването на силно претоварените трапецовидни мускули, които могат да причинят мигрена и силно напрежение в областта на шията. Сега той се прилага извън етикета за козметично намаляване на размера на раменете и удължаване на шията. И тя набира популярност в социалните мрежи.

"Когато ботоксът се инжектира в мускул, той спира връзката с нерва", казва в телефонно интервю за CNN д-р Париша Ачария, водещ лекар в известната лондонска клиника за медицинска естетика Waterhouse Young. "С течение на времето това води до отслабване и парализа на мускула. Косвено мускулът се свива. "


Хаштагът "Барби ботокс" в момента има над 7 милиона показвания в TikTok, където MediSpas и клиники документират инжектирането на своите клиенти, като добавят пастелно розови надписи и блестящи емотикони. Видеоклипът на Лукс, в който тя описва собствения си опит с лечението, вече е гледан повече от 250 000 пъти. Тя смята, че сама е създала тази фраза. "Идеята беше, че ще приличаш повече на Барби, когато си го направиш, което не мисля, че е нещо лошо", каза тя в телефонно интервю за CNN. "Той удължава шията, изтънява раменете и създава много деликатна фигура, когато е направена правилно. "


Въпреки това, ако се приложи неправилно или в неправилна доза, ботоксът може напълно да парализира мускула, казва д-р Ачария. Понякога невротоксинът може да мигрира от първоначалното място на инжектиране и да отслаби нервната връзка на други околни мускули. "Особено ако е в областта на шията, това може да е доста важно, защото може да повлияе на способността ви да държите главата си правилно. "

На Лукс, която е получила лечението за 1200 долара от приложение за резервации на естетични услуги по заявка, е било казано да избягва носенето на тежки раници, натоварващи упражнения и масажи в продължение на поне 72 часа. "Всъщност бях доста уплашена", казва тя. "След като ботоксът е влязъл в организма, не можете да направите нищо, за да го върнете назад.

През първата седмица почувствах толкова много болка, напрежение и скованост във врата, раменете и горната част на гърба. Наистина, наистина се притеснявах. " Два месеца по-късно Лукс казва, че се чувства "по-добре от всякога" и вече планира допълнителна сесия през зимата.


Въпреки това тя настоява, че това не е лечение, което трябва да се приема с лека ръка. "Мисля, че трябва да отидете при хирург или лекар. Ако не успеете да го направите на правилното място, бих казал, че не си заслужава. "

Д-р Ачария също изрази загриженост от тенденцията "Барби ботокс" в социалните медии, особено след като тя привлича вниманието на много по-млада аудитория.

"Смятам, че една медицинска процедура трябва да се третира като медицинска процедура. В Обединеното кралство (естетичната индустрия) не е регулирана. Така че е шокиращо, че всеки може да прилага инжекции с ботулинов токсин. Това може да е козметик или фризьор без клиничен опит и познания по анатомия. Това наистина ме тревожи.


Предвижда се световният пазар на инжекции за лице да се удвои през следващото десетилетие и да достигне 36,8 милиарда долара до 2032 г. Според проучване от 2021 г. на Международното дружество по естетична пластична хирургия от 2017 г. насам се наблюдава 54,4% увеличение на минимално инвазивните процедури, като ботокс и филъри.

Lux твърди, че козметичният стремеж към кукленски черти и хубостта като цяло не трябва да се осъждат. В мрежата тя е наречена антифеминистка, несигурна и дори "жертва на патриархата" от един коментатор.

 "Желанието да изглеждаш по определен начин векове наред се е смятало за глупост, загуба на време, загуба на пари и безсмислено, особено за жените", казва тя пред CNN. "Но когато един мъж иска да изглежда по определен начин, това е научно и готино. Мисля, че трябва да спрем да омаловажаваме жените за нещата, които ги интересуват, включително да изглеждат по определен начин, ако искат. Това не е глупаво. Като че ли е истинско. "


За д-р Ачария "Барби ботокс" е ироничен по отношение на новоизлезлия филм. ("Барби" се разпространява от Warner Bros. Pictures, която също е собственост на компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery. ) "Беше много профеминистично и (жените) се отдалечаваха от сексуализацията на телата си и мисленето за тях като за предмети", казва тя. "Не ми харесва фактът, че тази тенденция използва Барби, за да каже, че трябва да имаме тънки шии. Трябва да се приемем такива, каквито сме. "


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.08.2023 21:24

    ония в САЩ забравиха за ковид ваксините, сега се занимават да палят огромни пожари, за да развалят атмосферата и да лъжат за глобално затопляне, а празноглавите се бодат сега с ботокс, който е някаква възможност за лечение в медицината, а не за глупави и опасни процедури

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак