Председателят на НС Росен Желязков свика депутатите в последния ден на предизборната кампания извънредно по искане на ГЕРБ-СДС и ДПС, за да се отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г.

Свързани новини

26.10.2023 16:30

Извънредното заседание на НС пред провал

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма да влезем в парламента, няма да има заседание", заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, с което фактически отмени гласуването на ветото на президента Румен Радев върху Закона за енергетиката. По-рано същите закани вече отправиха Възраждане и ППДБ.


Така се събират 116 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, което означава, че кворум няма да има. За да се открие пленарното заседание е необходимо броят присъстващи в залата да бъде повече е от половината от народните представители.


Напомняме, че в дневния ред на НС е и първото гласуване на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Негови вносители са депутатите Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС.


"Нашите гласове биха направили кворум, не просто сме във ваканция, а правим кампания. Принципно сме против. Смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведат до това много домакинства да не могат да си плащат сметките”, каза още лидерът на БСП.


„Няма да сме златния пръст на Борисов за античовешките решения, които иска да взима”, допълни Нинова. Тя заяви, че са правени опити да бъдат търсени депутати от левицата, които да осигурят кворум в утрешното заседание.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева