Свързани новини

10.08.2021 17:48

Ива Митева: Няма да има гласуване на проектокабинета

Видян 1581 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на „Има такъв народ“ в пленарната зала, заяви пред БГНЕС председателят на парламента и депутат от партията Ива Митева.


„Пламен Николов подаде заявление, че си оттегля съгласието да бъде издигнат за кандидат-премиер и да участва в процедурата по избора. Написал е такова заявление до мен като председател на парламента в 16.00 часа днес, включително и до президента на републиката, тъй като има указ“, обясни Митева възникналия конституционен казус и допълни: „За да може да продължи процедурата, да се върти рулетката и президентът да възложи на следващите проучвателен мандат, трябва процедурата в парламента да е завършена. Тъй като вече нямаме кандидат за премиер, няма какво да гласуваме в парламента“.


Според нея оттеглянето на Пламен Николова като кандидат за премиер „отваря пътя“ на следващата политическа сила, която ще получи проучвателен мандат, а до гласуване в пленарната зала въобще няма да се стигне.


„Като нямаме премиер и той се е оттеглил, не може да бъде заменен, на практика отпада необходимостта това да бъде обсъждано в парламента, няма кого да гласуваме“, коментира още председателят на 46-ото НС. Решението на Николов идва след изявлението на лидера на партията Слави Трифонов, провокирано от отказа на останалите протестни партии да подкрепят проектокабинета на ИТН. „Когато вие не искате да сте кандидат-премиер, никой не може да ви избере насила“, бе още коментарът на Ива Митева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.08.2021 20:43

    Това заявление е май единственото вярно нещо в биографията му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева