Свързани новини

11.04.2021 08:34

Южноафриканският щам е разпространен 8 пъти повече сред ваксинираните, отколкото сред групата без ваксина: Израел

Видян 1768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Южноафриканският вариант на коронавируса може да премине през защитата, която осигурява ваксината на компаниите "Пфайзер" и "Бионтех". Това показва проучване, направено в Израел, съобщава Ройтерс. Проучването на Университета в Тел Авив и най-големия доставчик на здравни услуги в страната, е обхванало около 400 души, които са дали положителен тест за Covid-19, 14 или повече дни, след като са получили една или две дози от ваксината, и още толкова неваксинирани, но заразени с коронавируса.


Южноафриканският вариант се среща при 1% от всички изследвани, но сред ваксинираните с две дози той е разпространен осем пъти повече, отколкото сред групата без ваксина. Това предполага, че американско-германският препарат не е толкова ефективен срещу тази мутация и в известна степен тя може да премине през защитата, която той дава.


Учените обаче предупреждават, че изследването е извършено сред малка група хора, тъй като вариантът от Южна Африка е слабо разпространен в Израел, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак