Южна Корея стана първата азиатска държава членка на Центъра за върхови постижения за съвместна киберотбрана (CCDCOE) на НАТО

Свързани новини

05.05.2022 11:25

Южна Корея се присъедини към киберзащитата на НАТО

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Южна Корея стана първата азиатска държава членка на Центъра за върхови постижения за съвместна киберотбрана (CCDCOE) на НАТО, съобщи в четвъртък информационната агенция Yonhap.




В изявление, цитирано от медията, Националната разузнавателна служба (НРС) на Сеул заявява, че планира да "укрепи нашите способности за киберреакция на световно ниво, като увеличи броя на нашите служители, изпратени в центъра, и разшири обхвата на съвместното обучение".




С присъединяването на Южна Корея към CCDCOE броят на членовете достигна 32, като 27 от тях са държави от НАТО, наричани "държави-спонсори". Корея и останалите четири страни извън военния блок са участници с принос.




Според NIS тя е подала заявление за присъединяване към CCDCOE още през 2019 г. и оттогава участва в дейностите на центъра, включително в ученията за киберзащита Locked Shields в продължение на две последователни години от 2020 г. насам.


 


 


Коментирайки приемането си в групата, разузнавателната агенция на Сеул отбеляза, че "киберзаплахите нанасят големи щети не само на отделни лица, но и на отделни държави, а също и в транснационален план", което прави "тясното международно сътрудничество" изключително важно.




Базираната в столицата на Естония Талин CCDCOE е създадена през 2008 г. в отговор на масирана кибератака срещу държавните мрежи на Естония през 2007 г. , за която властите на страната побързаха да обвинят Русия. По-късно обаче служителите в Талин признават, че не разполагат с убедителни доказателства, които да уличават Кремъл.




На своя уебсайт CCDCOE заявява, че мисията му е да "подкрепя нашите страни членки и НАТО с уникален интердисциплинарен опит в областта на изследванията, обучението и ученията в областта на киберзащитата, обхващащи основните области на технологиите, стратегията, операциите и правото" Групата се ангажира с "насърчаване на сътрудничеството между съмишленици", както "съюзници на НАТО, така и партньори извън Алианса"


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.