Василев при обсъждането на Бюджет 2022 г. в НС

Свързани новини

10.02.2022 14:56

Инвеститорите ни питат дали ще ги рекетираме: Василев

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Има изключително засилен интерес от външни инвеститори, но те идват и ни питат само един въпрос: "Нали вие няма да ни рекетирате и да ни кажете кой е подизпълнител?", обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на Бюджет 2022 г. в НС.


 


По думите му те се интересували и дали ще им бъде определяно с коя адвокатска кантора да работят, кой архитект да наемат, за да им мине проектът.



"Инвеститорите са много щастливи като им кажем, че нищо от това няма да правим и казват, че за пръв път в България им се случва и след това започват да работят и виждат, че наистина никой нищо не им казва", посочи вицепремиерът.



"Като цяло този бюджет е инвестиционен", посочи още Василев. Той подчерта, че е заложено двойно увеличаване на капиталовите инвестиции до 5,8% от БВП, значително увеличение на средствата в образование, здравеопазване, култура и спорт, и една социална програма, която да осигури социална солидарност към нашите съграждани.



Министърът добави още скок на разходите с 12 млрд. лв. от 4 млрд. лв. „Това означава, че приходните агенции са си свършили работата, а от друга страна означава, че българските фирми и работници са успели да изработят този продукт”, отчете той.


 


“Инфлацията е 5.6%, първата половина на годината се очаква да е по-висока, втората - да стане по-ниска”, прогнозира министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей