Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния, случай?

Свързани новини

18.08.2023 15:08

И Петьо Еврото покосен от внезапен инфаркт

Видян 7076 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е починал от масиран инфаркт в Дубай. Това е станало неотдавна, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация. Това научи Фрог нюз от свои източници в ОАЕ. Припомняме, че и други герои на Прехода също починаха от инфаркт, като Мишо Бирата и Ваньо Танов. Последно, само преди 3 месеца, това се случи и с легендата Ангел Галев, много близък до Алексей Петров.

Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от Интерпол, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай. Не е ясно дали самата Любена все още е в България. Говори се, че нейният спътник по прякор Парфюма, вече не живее в дома на финансовия министър Ас. Василев, където приемаше според медийни публикации. В определени кръгове се смята, че те са напуснали по спешност родината след падането от поста му на главен прокурор на Иван Гешев. От атентата срещу когото на 1 май тази година започна поредицата от загадъчни смърти, която вече медиите определят като гангстерска война: Къро, Галев, Алексей Петров, а само 2 дни след него сега и Еврото. Всъщност, навремето името на следователя нашумя именно покрай разплитането на родните служби на кръга Октопод около Петров и негови обръчи. Всичко това се разигра само за 3 месеца.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема "Осемте джуджета", сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян - именно Петьо Петров - Еврото. АКФ отправи публично питане до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото "отговаря на истината" и защо няма никакъв напредък по проверката за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния случай?


Фрог нюз научи от свои източници в Обединените арабски емирства, че Петьо Петров е живял там със сина си, след като напусна спешно и тайно България, когато започнаха разкритията за неговата роля в корупционната схема „Осемте джуджета“. Предполага се също, че с него е била и близка роднина на доскорошната му съпруга Любена Павлова.

Най-вероятно детето е превозено от българско летище край морето до Турция, а оттам – в Дубай.


В предаването на Сашо Диков по Евроком на 23 юни Павлова заяви, че едно от главно действащите лица в скандала „Осемте джуджета“, заедно с Петьо Еврото, бил тогавашният зам.-главен прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов, който в момента е и.ф. главен прокурор.

Тя каза още, че Сарафов е провеждал чести „работни срещи“ с Петьо Петров в „Осемте джуджета“ – почти през ден. Двамата били като съдружници – единият в системата, другият – извън нея, където осигурявал „клиенти“. Приятелските снимки на магистратите с техните половинки обиколиха медиите.


Прокурор Емилия Русинова получавала от Еврото по 10 000 лева на месец срещу извършването на определени услуги – провеждане на разпити „по определен начин“, повдигане или не повдигане на обвинение, твърди още Любена.

Сарафов също е взимал пари от своя ортак Петров, но сумите били според случая: по 100 000, дори по 200 000 лева, добави тя, а контракоментар поне публично досега не е последвал.

Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „Осемте джуджета“, са записвани от Петьо Петров и записите са прибрани.

Прокурор, работил по едно от делата по аферата „Осемте джуджета“, вече е обвиняем за длъжностно престъпление, съобщиха от държавното обвинение. Става въпрос за Дилян Деянов от закритата вече Специализирана прокуратура. Той е заподозрян за това, че на 18 февруари 2020 г. е „върнал иззети веществени доказателства, представляващи златни монети, на лице, което не се е явявало правоимащо по смисъла на закона“. Така реално се потвърди основната версия на главния свидетел по делото - бизнесмен, чийто бизнес и семейното му имане са отнети неправомерно от групата магистрати, станала известна като 8-те джуджета.

Нови обвинения са повдигнати на бившия ръководител на столичното следствие и основен персонаж от аферата „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото, както и на бившата му жена Любена Павлова.

Със смъртта на Петьо Еврото разследването срещу него и повдигнатите обвинения падат – ако прокуратурата потвърди кончината на бившия следовател, считан за един от организаторите на корупционна мрежа, в която са участвали висши прокурори, охранители и служители на МВР.


Инфарктът май е като онзи на Ангел Христов - брат Галев... Щом Еврото е "ритнал камбаната", много от тайните за прокурорските далавери и милиони от рекет и измами, ще бъдат заметени под килима. Поне ще опитат да ги заметат – дано този път не успеят, - коментира за Фрог нюз източник, запознат с атмосферата в държавното обвинение. Смъртта на Алексей Петров също ще успокои някои магистрати, които той е държал в зависимост с компромати. Но да не бързат да се радват, защото може да излязат много скандални разкрития за важни хора в държавата от периода на властването на ГЕРБ и преди това, - допълва Фрогнюз.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв