Аферата "Осемте джуджета" беше описана в подробно разследване на Антикорупционния фонд.

Свързани новини

18.08.2023 13:08

Повдигнаха обвинение на прокурор от закритата спецпрокуратура заради аферата Осемте джуджета

Видян 848 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официално повдигнаха обвинение на прокурор от закритата спецпрокуратура заради аферата "Осемте джуджета". Дилян Деянов е обвинен, че неправомерно е върнал златни монети на лице, което не е имало право да ги получи. Магистратът е с мярка за неотклонение "подписка".

Аферата "Осемте джуджета" беше описана в подробно разследване на Антикорупционния фонд. Това е разказ как е бил отнет асансьорният бизнес на Илия Златанов.

И макар че разследването беше преди три години, прокуратурата се активизира през юни месец в разгара на скандала на върха на държавното обвинение, довело до отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор.

Онзи ден стана ясно, че аферата се разследва от СГП и обвиняеми по нея са бившият следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото, бившата му съпруга Любена Павлова, както и прокурорът, а Павлова и Петров за това, че са укрили златните монети, отнети неправомерно от Деянов. Той, пък, ги е взел в рамките на разследването срещу сина на Илия Златанов, вместо да ги върне на самия Явор Златанов, ги дава на баща му. Адвокатът на бившия спецпрокурор Людмил Рангелов заяви, че експертиза, която да установява, че става дума действително за златни монети, няма, пише само за жълти монети. Ето как той коментира:

"Това е изпускане на налягането в грешната посока, за да може да се успокои общественото мнение, че казусът "Осемте джуджета" има някакво развитие не там обаче, където е неговата същност, а един страничен рефлекс".

За днес беше призована и Любена Павлова, но тя няма да се яви по здравословни причини. Преди време стана ясно, че тя е в напреднала бременност.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева