Засегнатите сигнализират, че няма реални действия от отговорните органи, което води до невъзможност да получат полагащите им се средства.

Свързани новини

14.02.2023 13:50

Хаос с парите за ТЕЛК: Омбудсманът

Видян 921 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Хаос цари при изплащането на пенсиите за хора с увреждания”, алармира омбудсманът Диана Ковачева. Тя получи многобройни жалби от граждани, които се оплакват от последиците на законодателните поправки, които са в сила от 25 януари.


След като месеци наред хората с увреждания бяха оставени без никакви доходи заради изтекли ТЕЛК-ове, преди разпускането си НС спешно промени закона. Редакциите бяха инициирани от Ковачева, внесени от бившия соцминистър от ГЕРБ Деница Сачева и приети единодушно от всички партии.


Проблемът е, че комисиите, които трябва да удължат експертизите за инвалидност, са претрупани и човек не може да поднови ТЕЛК-а си с месеци, през това време държавата му спира всички плащания.


Засегнатите сигнализират, че няма реални действия от отговорните органи, което води до невъзможност да получат полагащите им се средства.


Хората се оплакват, че непрекъснато са препращани от РЗИ към НОИ, без обяснения дали информацията за статута им е подадена от едното място към другото, нито кога ще им бъдат преведени пенсиите.


В тази връзка Ковачева  изпрати препоръка до служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев и шефа на НОИ Ивайло Иванов, в която настоява да се предприемат действия за възобновяване на всички забавени плащания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2023 15:00

    И няма нито наказани, нито отстранени, ало министъре защо дремеш?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак