Свързани новини

10.06.2019 16:00

Германия и Русия с икономическо споразумение антисанкциите

Видян 1717 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ще има германска помощ за руската икономика, въпреки санкциите, след като германският министър на икономиката Петер Алтмайер подписа споразумение с Русия, предвиждащо засилване на бизнес сътрудничеството, пише авторитетният Die Zeit. Това е и политическо споразумение, имащо за цел да подобри в бъдеще, с помощта на германски технологии, ефективността на руската икономика, която все още е изоставаща.


В документа са посочени пет пункта. В него се говори за разширяване на „двустранното икономическо сътрудничество“ и създаване на „благоприятни условия за осъществяване на ефективна икономическа дейност“.


Също така е предвиден обмен на информация за правната и нормативната база. Трябва да се осъществи подкрепа за обучение и повишаване на квалификацията на работниците и възможностите за осъществяване на обучение на руски експерти в Германия. В частност, става дума за сферите на енергоснабдяването, възобновяемите енергийни източници и цифровизацията.


„Конфликтите доведоха до колосално понижение на развитието на европейско-руските отношения. По тази причина ние искаме да засилим това сътрудничество, в рамките на възможното“, заяви Алтмайер.


Пактът може да се разглежда и като поредна антиамериканска стъпка на канцлера Меркел след категоричната й подкрепа за съвместния й с Русия газопровод Северен поток 2, който вече е готов над 50%.


Щатският бизнес също е ЗА активна работа с Русия, след като втората по численост делегация на икономическия форум в Санкт Петербург миналата седмица беше именно от САЩ, изпреварена само от 1000-та доведени от китайския лидер Си Дзинпин стопански ръководители от Централната държава.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Те нашите управляващи не са българи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей