Свързани новини

05.07.2021 14:24

ГЕРБ: Служебният кабинет планира увеличение на корпоративния данък

Видян 1441 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебното правителство възнамерява да повиши корпоративния данък с минимум 50% - това заявиха от ГЕРБ на пресконференция, предаде Нова тв.


„Това, което ни направи впечатление от сайта на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, е публикуван списък от 1 юли. Открихме, че там фигурира България. Доста европейски държави не фигурират. България със служебното си правителство се съгласява да повиши данъчната тежест с минимум 50%. Няма ефект за оценка на въздействие върху бизнеса, върху инвестиционния климат”, каза Александър Иванов.


„Откъде българските граждани, предприемачи, работещи, трябва да научат, че правителството се е присъединило към инициативата на Г-7 за увеличаване на данъците?”, попита Томислав Дончев.


„Защо финансовият министър не даде пресконференция и не осветли това свое решение? Кой го притисна и в коя стаичка? Ние сме длъжни да споделим нашите опасения, че това влияе зле на привличането на нови инвестиции у нас”, каза още Иванов.


Според него премиерът Стефан Янев и президентът Румен Радев също трябва да коментират темата.


„Взето е непочтено решение, защото е непрозрачно. Вдигането на данъци в този момент означава по-висока безработица. Ако се вдигне корпоративният данък, това означава 1 милиард и 250 милиона лева да бъдат взети от бизнеса. Това е скритият сценарий, по който се върви, защото всички наши конкуренти дават изключително утопични обещания”, допълни бившият социален министър Деница Сачева.


„Служебното правителство е вербално свръхактивно. Настояваме да чуем позициите на партньорите в Съвета за тристранно сътрудничество. Всички партии да излязат с ясна позиция какво е отношението им към инициативата за повишаването на корпоративния данък”, каза още Дончев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 затвор и конфискация 05.07.2021 16:06

    Скоро тези престъпници и бандити на шайката, защитавайки я като последните мохикани с лъжи и инсинуации ще отговарят за милиардите кражби от българите, с което наложиха геноцид на собствения си народ.Толкова са алчни и облъчени от властта си, че не си дават сметка за престъпленията, които вършиха цели 12 г

  • 001 Anonimen 05.07.2021 14:38

    Я по-добре кривоустият обърнат голям трапец в главата да обясни какво договаря еднокнижника в Турция с Ердоган, че ми намирисва на предателство спрямо народ и Родина ! Патриотичните предатели за парлама ли надигат врява срещу гласуващите в Турция и задкулисно "шарят" чрез Тиквун изборни далавери ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион