Другите два случая са от вечерта на 8 март, петък – сбиване в центъра за бежанци в кв. "Овча купел", което прераства в разходка по улиците на въоръжени с тръби и прътове бежанци.

Свързани новини

09.03.2024 16:03

ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността на София

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само в последните три дни станахме свидетели на три случая на насилие с чужди граждани в София! Първият е от 6 март, сряда, на бул. "Витоша" – чуждестранни студенти нападат момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали. Видео кадрите показват, че 6-7 души нападат един.

Другите два случая са от вечерта на 8 март, петък – сбиване в центъра за бежанци в кв. "Овча купел", което прераства в разходка по улиците на въоръжени с тръби и прътове бежанци. Третият случай е от 21 ч. вечерта, отново на бул. "Витоша" – млади мъже нападат пакистански студенти с английско гражданство.

Тези инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение. Има редица сигнали от жители на район “Овча купел”, които живеят в постоянен страх от сблъсъци с мигранти.

След поредицата публично обявени случаи с физическо насилие в столицата заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева отправиха искане за свикване на извънредно заседание на Столичния общински съвет по тема "Сигурност".

"Нужно е да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки, необходимо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се увеличат патрулиращите екипи както в центъра, така и рисковите от инциденти квартали", категоричен е Георги Георгиев.

Председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева настоява на извънредното заседание на СОС кметът Васил Терзиев и отговорните служби да докладват за ситуацията със сигурността в града и мерките, които се взимат, за да се гарантира животът, здравето и собствеността на жителите и гостите на София.




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби