цигари без бандерол

Свързани новини

30.10.2023 09:47

ГДБОП задържа цигари без бандерол за близо 5 млн. лева

Видян 1000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) разкри нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол. В склад в Модерно предградие при проверка са открити над 13 млн. къса цигари. Почти пет милиона лева е предотвратената щета за бюджета.


Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В хода на предприетите проверки е установено складово помещение в района на производствената зона Модерно предградие, използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.
При съвместна проверка със служители на Агенция Митници е установен един от стопанисващите склада - на 42 г., който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв.


От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство. Със задържането на нелегално внесеното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава.
На 18 октомври столични полицаи разкриха нелегална фабрика за производство на цигари. При акцията на служителите от Пето районно управление тогава бяха открити оборудвани за производство на тютюневи изделия помещения, иззети са над 300 килограма тютюн и 5400 къса цигари без акцизен бандерол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион