Свързани новини

05.09.2017 14:34

Галъп: 70% искат президентът да контролира антикорупционния орган

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В началото на есенния политически сезон корупцията се оказва в центъра на политическия дебат, а и на законотворчеството. Ключов се очертава да бъде дебатът за контрола над предвиждания нов антикорупционен орган. Повече от две трети от българските избиратели (70%) приемат, че президентът трябва да има водеща роля в това отношение. 21% подкрепят предложението контролът да бъде в ръцете на самите управляващи. Данните са от национален, представителен за пълнолетното население, телефонен сондаж сред 802 интервюирани, проведен на трети и четвърти септември. Изследването е част от регулярната програма на „Галъп интернешънъл“ за отчитане на обществените настроения. Проучването е възложено, финансирано и проведено от „Галъп интернешънъл".


„Политическият сезон започва и със засилени взаимни обвинения между управляващи и опозиция в корупция. Двата основни скандални случая, които се тиражират от медиите - т.нар. „Суджукгейт“ и „Цанков камък“, са достигнали до огромното мнозинство от избирателите - съответно до 70% и 84%. Над два милиона българи твърдят, че лично знаят и за други случаи на партиен рекет, на облагодетелстване на партии чрез ''доброволни'' дарения. Очевидно „Суджукгейт“ е само върхът на айсберга“, се посочва още в социологическото проучване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.