Свързани новини

25.08.2017 12:33

Френският президент: С Радев имаме съвпадение по 3 теми

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 С Румен Радев имаме съвпадение по 3 основни теми – командироване на работници, отбрана и миграция. Това каза президентът на Френската република Еманюел Макрон по време на пресконференцията след срещата му с българския държавен глава Румен Радев в двореца „Евксиноград“ във Варна, предаде Фокус.


 „Искам да ви кажа колко съм щастлив да бъда днес тук и да засвидетелствам приятелството, което съществува между двете страни. Преди 10 години последно е бил френски президент в България. Това посещение ще да даде възможност да засвидетелстваме жизнеността на нашата връзка. Отношенията ни в областта на индустрията, отбраната цифровизацията се задълбочават. Ние сме тук, за да насърчим това развитие. Нашето двустранно сътрудничество почива на добрите взаимоотношения, които съществуват между нашите администрации, експерти, които подготвят председателство“, заяви Макрон.


По думите му тези отношения почиват на рамката, която поставя ЕС. „Споменахме теми, които са в краткосрочен план и ако работим заедно, можем да постигнем напредък и да вървим към една закриляща Европа. Имаме съвпадение на мненията по 3 основни теми – реформата на директивата за командироването на работници и служители. Благодаря, че ясно се обявихте срещу социалния и данъчния дъмпинг“, добави френският президент. „Благодаря ви за тези ясни думи във връзка със социална Европа. Втората тема е свързана с отбраната. Имаме воля да работим конкретно относно приобщаващото сътрудничество. Много говорихме по темата Европа на отбраната. Време е вече да предприемем действия. Третата тема, по която има истинско съгласие е свързана с миграцията и със засилването на контрола. В две отношения трябва да разгледаме тази тема. От една страна предстои разглеждане на европейската регламентация, свързана с тези теми“, посочи Макрон. „След 2015 г. се взе решение тя да бъде подобрена в областите свързани с управление на границите, убежището и засилване на контрола. Вторият аспект е свързан с присъединяването на България към шенгенското пространство. Всички сме съгласни, че България е изпълнила изцяло критериите. Моето желание е да се преразгледат тези правила и България да участва в дискусията“, каза още Еманюел Макрон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева