Свързани новини

08.10.2020 16:09

Фирмите вече могат да искат такса смет според боклука, не по квадратура

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Започна подаването на декларации от фирмите за такса смет. 250 столични фирми вече са пожелали през 2021 г. да плащат за имотите според количеството изхвърляни отпадъци или в условията на пряко договаряне.


Подаването на заявления-декларации започна на 1 октомври и продължава до 30 ноември 2020 г. От дирекция Икономика и търговска дейност на Столичната община, където приемат документите, предупреждават компаниите да не чакат последния момент, за да не стават опашки в условията на епидемична обстановка.


С декларация по чл. 23 от Наредбата за местните такси, фирми и предприятията заявяват количествата отпадъци и съответно - брой съдове и честота на извозване, на базата на които ще им бъде определен размерът на такса битова смет за 2021 г.


Предприятията могат и пряко да се договорят с фирми, извършващи услугата по сметосъбиране и сметоизвозване. В този случай също до 30 ноември 2020 г. трябва да се подаде молба за допускане на пряко договаряне по чл. 24 от същата Наредба за местните такси.


Фирмите, които до края на ноември не са подали нито един от двата документа в Столична община, ще плащат такса битови отпадъци за 2021 г., определена изцяло на база отчетната стойност на недвижимия фирмен имот.


Образци на декларации за брой контейнери и молби за допускане на пряко договаряне могат да се изтеглят от сайта на Столичната община - https://www.sofia.bg/sample-documents


Документите се подават в Дирекция Икономика и търговска дейност към Столична община на ул. Оборище №44”, съобщи заместник-кметът на София по финансите Дончо Барбалов.


Подробности може да намерите на сайта на СО:


https://www.sofia.bg/…/stolicna-obsina-uvedomava…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци