Парламентът прие позицията в съответствие с доклада на Комисията по външни работи след гласуване със 188 гласа "за", 8- против,

Свързани новини

17.05.2022 15:50

Финландският парламент гласува в подкрепа на кандидатурата за членство в НАТО

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финландският парламент гласува в подкрепа на кандидатурата за членство в НАТО.




"Парламентът подкрепя кандидатурата на Финландия за членство в НАТО. Парламентът прие позицията в съответствие с доклада на Комисията по външни работи след гласуване със 188 гласа "за", 8- против," се казва в официалния акаунт на парламента в Twitter.



Сутринта шведската министърка на външните работи Ан Линде подписа кандидатурата на своята страна за членство в НАТО. Двете държави ще се придържат към норвежкия модел в НАТО, според който няма да приемат ядрено оръжие на територията си, както и постоянни военни бази на Алианса.



'Разбирате, че самите те не знаят какво искат. Те се измъчват от собственото си неразбиране относно бъдещия свят и страдат от неизбежността този свят да бъде многополюсен'', заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в ефира на телевизия ''Русия-24''.



''Когато в Москва направим анализ на последиците от тази стъпка от гледна точка на общата конфигурация на силите и средствата в Европа и в Северна Европа, ще се наложи да предприемем компенсаторни мерки, от които никой няма да спечели'', каза Рябков. Според дипломата присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО ще стане бързо, с което алиансът ще пренебрегне собствените си изисквания за сметка на геополитическите интереси, които преобладават в западните столици.




Сигурността на двете държави след влизането им НАТО няма да се засили, а те няма да могат да определят сами своята външна политика, заключи Рябков.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева