Финландия обяви в неделя кандидатурата си за присъединяване към НАТО като пряко следствие на руското нашествие в Украйна

Свързани новини

17.05.2022 15:33

Русия обяви двама финландски дипломати за персона нон грата

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия обяви двама финландски дипломати за персона нон грата. Това предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на руското външно министерство. Решението е ответна мярка на аналогична стъпка, предприета от Хелзинки.


 


Финландският посланик е бил извикан днес в руското външно министерство. Представители на ведомството са изразили в негово присъствие "решителния протест" на Москва във връзка с неоснователното, според руската дипломация, решение за обявяване на руски дипломати за персона нон грата, както и с "конфронтационния курс на Финландия по отношение на Русия, изразяващ се включително в доставянето на оръжие на режима в Киев и прикриването на престъпления на украински националисти против мирното население на Донбас и Украйна", се казва в изявление на министерството.


 


Финландия обяви в неделя кандидатурата си за присъединяване към НАТО като пряко следствие на руското нашествие в Украйна. Малко по-късно аналогично решение обяви и Швеция.


 


В понеделник руският президент Владимир Путин предупреди, че Москва ще реагира на евентуално разполагане на военна инфраструктура на НАТО в тези две страни, припомня Франс прес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец