Питането обхваща периода от януари 2011 до декември 2021 г. включително

Свързани новини

14.02.2022 13:14

Евродепутат от ДПС с питане до премиера колко и кои медии са получавали европари от държавата

Видян 2752 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Питане до министър-председателя на Република България Кирил Петков относно средствата, получени от медии в страната през последните 10 години за популяризиране на Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони на ЕС, депозира днес в деловодството на Министерския съвет (МС) евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, съобщиха от прессофиса на Кючюк. Той беше придружен от представители на младежката организация на ДПС.




Питането обхваща периода от януари 2011 до декември 2021 г. включително. Кючюк настоява да бъде предоставена наличната в администрацията на МС информация относно всички договори, сключени с доставчици на медийни услуги у нас от първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджетни средства и средства от ЕС към Министерския съвет. Иска също така данни и дали договорите са били сключени с пряко договаряне или по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП).


 


Както и дали сред критериите за сключването им е било изискване съответните медии да са подали декларации и да фигурират в регистъра, поддържан от Министерството на културата на Република България по Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения и обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги (ЗЗДПДПОРДМУ).




„Проследих с интерес някои от изявленията на министър-председателя господин Кирил Петков и искам, като български евродепутат, да подпомогна неговата дейност в борбата му срещу корупцията. Допаднаха ми думите му в българското Народно събрание, че вече „няма да има ваши, няма да има и наши“, посочи Илхан Кючюк, подчертавайки, че в интервю преди няколко седмици, премиерът също пое ангажимента да работи активно за осветляване на собствеността на българските медии.


 



„И ние това искаме. От дълго време ДПС категорично настоява за осветяване на българския медиен пазар“, каза евродепутатът. Той припомни, че именно ДПС внесе през 2018 г. промените в закона, с които и интернет изданията бяха задължени да подават декларации пред регистъра на Министерството на културата за истинските си собственици.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби