25.10.2010 17:43

Ершов и Мельник: Отдавна сме свалили доверието си в Тодоров

Видян 2585 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Орлин Тодоров не е оправомощен да дава публични изявления пред държавните институции, пишат в отворено писмо, изпратено и до медиите Денис Ершов и Александр Мельник.  "В качеството си на акционери, притежаващи 52,5% от акциите на Петрол Холдинг АД и като членове на Съвета на директорите заявяваме, че не сме оправомощавали лицето Орлин Тодоров да прави абсурдни изявления както в публичното, така и пред държавните институции – в това число и пред Агенцията по вписванията при Министерството на правосъдието. Ние отдавна сме свалили доверието си в този човек и същият категорично не може да ни представлява никъде и пред никого. Още повече, г-н Орлин Тодоров е освободен от длъжността Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД от Общото събрание на акционерите, проведено на 28 юни тази година. В същото време напомняме, че г-н Орлин Тодоров не е освободен от отговорност за колосалните загуби на дружеството за последните три години както и за разпиляване собствеността на холдинга", пише още в писмото.


В изявление на Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД, подписано от Митко Събев, председател на съвета на холдинга, бе съобщено, че ръководството на Петрол Холдинг АД е било информирано за служебна кореспонденция в Агенцията по вписванията – Търговски регистър, която засяга представителството на холдинга. В изявлението, изпратено вчера, се казваше: "На 22 октомври 2010 г. (петък), с и-мейл, изпратен в мрежата на Агенцията по вписванията, на длъжностните лица в Агенцията е разпоредено да работят до 22,30 часа в същия ден, както и извънредно в събота и неделя, като се концентрират изцяло върху документите по партидата на Петрол Холдинг, намиращи се в службата. И-мейлът е изготвен от представител на средното ниво ръководители на Агенцията, който се позовава на устни разпореждания на директора Виолета Николова, както и на "указания" на Министъра на правосъдието и на лице от "още по-високо място", според израза на автора на и-мейла. Кореспонденцията, с цитираните по-горе разпореждания, включва около 30 служители на Агенцията по вписванията – Търговски регистър, на територията на цялата страна. Съветът на директорите на Петрол Холдинг АД намира за необяснима и съмнителна тази извънредна активност на представителя на Агенцията по вписванията. Фактите до момента сочат, че има няколко заявления от Денис Ершов за вписване на промени в Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД. Те използват доказано фалшифициран документ на Общо събрание на дружеството, което не е било проведено изобщо. По случая има две съдебни определения на два състава на Варненския окръжен съд – от месец юли 2010 г., както и от 15 октомври 2010 г. Двете определения императивно и категорично спират вписванията на промени в Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД. В допълнение, първото постановление на Варненския окръжен съд, след обжалване на ответната страна, остана в сила и с решение на Варненския апелативен съд. Точно затова смятаме, че е безпрецедентно държавна служба, в лицето на Агенцията по вписванията, да работи извънредно върху документите на една от водещите частни компании в България, без да има реален повод и причина. Желанието ни е да разберем дали директорът на Агенцията е давала подобни указания, както и на какви законови изисквания са базирани те. Същевременно бихме искали да подчертаем, че намесването на имена от правителството, в кореспонденцията на служители от Агенцията, представлява по своята същност злоупотреба с авторитета на съответните министри, която може да ги въвлече в скандал. Поведението на чиновниците от Агенцията говори за натиск, с оглед постигането на ново решение по казуса с представителството на Петрол Холдинг АД. Категорично протестираме срещу манипулирането на работата на Агенцията и на служителите й, като ще защитим своите права с всички законови средства. Считаме, че в една правова държава, само след окончателно произнасяне на съда, може да бъде вписана партидата по едно фирмено дело", завършва изявлението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец