Емил Радев

Свързани новини

13.06.2023 10:23

ЕНП с опит да бламира Гешев в ЕП

Видян 960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският парламент реши да изслуша Иван Гешев, въпреки искането на ЕНП и други партии тази процедура да отпадне. Минути по-рано депутати от ГЕРБ поставиха изслушването под съмнение.

"Поканата идва от няколко парламентарни групи. Присъстват само членовете на подкомисията. Идваме да се информираме и ние, но не можем да присъстваме. От две години се говори за Барселонагейт и не очаквам да научим нещо различно от това, което сме научавали досега. От групата на социалистите са зададени въпроси към главния прокурор", обясни Емил Радев.

За опита на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, да отмени изслушването на главния прокурор пред комисията LIBE в Страсбург, алармираха и от офиса на евродепутата от Алианса на социалистите и демократите Елена Йончева.


"Основанието за това според ЕНП е фактът, че Висшият съдебен съвет взе вчера решение за освобождаването му", посочват от офиса на Йончева. И добавят, че според българската Конституция председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, както и главният прокурор се назначават и освобождават от президента. "Докато Радев не вземе решение, Гешев е все още главен прокурор на Република България", пишат още от офиса на Йончева.


Изслушването на Гешев все пак се състоя, но продължи по-малко от 20 минути.


Главният прокурор коментира пред медиите, че “темите са били обичайни, а не конкретни”. Той отказа да говори пред журналистите в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София.


Самата Йончева заяви след изслушването, че е чула от Гешев обезпокоителна информация за ситуацията у нас. „ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяха главния прокурор. Години наред! И в момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса „Защо?““, запита тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог