Нереално е никой да не е наясно на кораба, че превозва такива количества дрога

Свързани новини

22.12.2023 12:13

Екипажът е знаел за дрогата. Тя може да е повече: Криминалист за кораба с кокаин на Домусчиеви

Видян 5942 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Екипажът на българския кораб, в който бе намерено голямо количество кокаин, със сигурност е бил наясно какво превозва.“ Това коментира в предаването Тази сутрин по бТВ криминалистът Иван Савов за плавателния съд, който е задържан в Ирландия.

Продължават разпитите на екипажа - 17 българи и един украинец. По данни на МВР на кораба „Верила“ са открити не 300, а 500 кг от наркотика.

„Нереално е никой да не е наясно на кораба, че превозва такива количества дрога, особено капитанското ръководство“, добави криминалистът.

Той поясни, че очаква да се открие още от дрогата на борда на „Верила“.

„Странно е толкова голям кораб да рискува за толкова малко количество кокаин. 500 кг чист кокаин, което означава че практически един килограм от него струва в пъти повече, отколкото би струвал същия 1 кг, след като се разреди преди да стигне до крайните потребители“, каза Савов.

Криминалистът обясни, че е странно, че плавателният съд е хванат в Ирландия.

„Обикновено дрогата влиза в Европа през Барселона и Холандия. Знае се, че е минал през Бразилия, а Южна Америка е мястото, където се произвеждат основно тези наркотици, но не знаем коя е крайната дестинация. Но испанската полиция преди време именно в Барселона разкри ръководството, което общува с голям наркокартел“, добави Савов.

Според него ръководството на кораба ни трябва да се разпита. В Надзорния съвет на Параходство Български морски флот са братята Домусчиеви.

„Такива количества забранени субстанции да има на техен кораб, дължат обяснение най-малкото как в него са се появили тези неща. Нали разбирате, че в екипажите на един на кораб няма случайни хора. Това са хора, които са работили на същия кораб дълго време, хора, които се познават помежду си и всичко това може да бъде проследено. Най-малко финансовите им движения, на активи примерно. Неща, които не е трудно да се проверят. Нашата страна трябва да направи такова разследване. Петното не е толкова за фирмата на братя Домусчиеви или за самите тях - петното е за България“, заяви Савов.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 09.01.2024 22:50

    успоредно започва разтурването на паметника на Шипка по модела ПСА, явно вече няма и помен от държава България

  • 004 Anonimen 27.12.2023 07:01

    Същите фамилии ОТ 1944 ГОДИНА И ДОСЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ.Комунистически ОПГ и мафия.Преименуваха се на олигарси и евроатлантици.

  • 003 Anonimen 25.12.2023 09:58

    "Петното", от транспортирането на такова количество кокаин, не може в никакъв случай да е за България ! Това си е пряко или най- малко косвено престъпление на братята Домусчиеви, което е за затвора ! Крайно време е да попаднат на постоянно местожителство там !

  • 002 Настолен указател за напреднали 22.12.2023 16:11

    Помощта за УСрайна лекичко са я хванали. Но своевременно наркомана Vолодимир Zеленски ще се яви по видеоконферентна връзка тук-там, и пратката му ще бъде освободена, и изпратена като военна помощ за Кокаине !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 22.12.2023 16:09

    Нашите евроатлантици били поръчали 500 кг, а ирландците хванахме 300 кила. Може останалите 200 кг. да са били “рестото” и затова ги е хванала липсата !!! Подробности ще разберем в следващите новини с некролози от нашите обективни медии „Соросоидна Правда“, „Реститутски Зов“ ,"Козяшка мисъл", "Гъдел нюз", “ Фекалий Нюз“ и "Каспичански устрем" !!! И както се казва ещё не вечер, поживём увидим !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите