Допустимите действия могат да включват нови проекти за обществени поръчки в областта на отбраната или разширяване на тези, стартирани от началото на войната в Украйна.

Свързани новини

19.07.2022 17:07

ЕК създаде нов механизъм за общи доставки в отбранителния сектор

Видян 983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия прие нов механизъм за укрепване на европейския отбранителен промишлен капацитет, като въвежда възможност за отправянето на общи поръчки от страните членки.


Инструментът, който е приет в отговор на искане на Европейския съвет, има за цел да отговори на най-спешните и критични нужди на отбранителния сектор.


Комисията предлага да бъдат отделени 500 милиона евро от бюджета на ЕС до 2024 година. Инструментът ще улесни достъпа на всички държави до необходимите за тях изделия.


По този начин ще се избегне конкуренцията за едни и същи продукти, което ще доведе и до спестяването на разходи. Инструментът подкрепя създаването на консорциуми, съставени от поне три държави.


Допустимите действия могат да включват нови проекти за обществени поръчки в областта на отбраната или разширяване на тези, стартирани от началото на войната в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв