Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на парад. Това се забрави много бързо обаче", каза Демерджиев.

Свързани новини

20.02.2023 12:00

Единият от задържаните за трагедията с мигрантите неотдавна е сключил споразумение с прокуратурата: Министърът на вътрешните работи

Видян 2211 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на МВР не са спирали и ще продължат, както по отношение на предстоящите избори, така и срещу каналджиите и наркотиците, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на посещение в Областната дирекция на полицията във Варна. Той коментира, че един от задържаните за трагедията в Локорско съвсем неотдавна е излежал 5-месечна присъда за каналджийство след постигнато споразумение и месец, след като излиза от затвора, отново е заловен за такова престъпление.


Демерджиев обърна внимание, че не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода за човек, който два пъти е залавян за каналджийство.
„Ако на този човек му беше наложено адекватно наказание и ако прокуратурата не сключваше с него споразумение, той нямаше да е на пътя и нямаше да вози тези мигранти”, коментира той.


Като пример вътрешният министър посочи, че двама българи са били осъдени в Гърция за сходно престъпление общо на 62 години затвор.
Иван Демерджиев каза още, че всеки, който е проникнал на територията на страната, се прави всичко необходимо той да бъде заловен, за да не проникне у нас и да не се допуска т.нар. вторична миграция. Това е условие за приемането ни в Шенген, уточни той.


„В момента ние се справяме най-добре с този проблем при положение, че мигрантският натиск е абсолютно несравним с натиска през предходните години”, допълни Демерджиев.


Вътрешният министър подчерта, че българската граница не е била по-добре охранявана никога от последните 10 години насам откакто има мигрантски натиск.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 царят е гол 20.02.2023 12:32

    У нас тотално липсва правосъдие заради корумпираните магистрати, които станаха мултимилионери на гърба на националната сигурност на държавата и народа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв