„Три текста в Наказателния кодекс, които ние подготвяхме като законопроект, не бяха разгледани и сега вече последиците са налице”, каза още Демерджиев.

Свързани новини

20.02.2023 09:45

Успели сме да респектираме хората, които превозват мигранти: Иван Демерджиев

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До голяма степен сме успели да респектираме тези хора, които се занимават с тази дейност, за да започнат да превозват мигранти с такива тайници, нарочно пригодени в превозните средства, доскоро нямаше такава практика”. Този извод направи пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след трагичния инцидент край с. Локорско, при който загинаха 18 мигранти.


Министърът съобщи, че активно се извършват процесуално -следствени действия, задържани са четирима души, които имат отношение към случая и се търси още един човек, който е успял да премине в Гърция. „Ще направим всичко необходимо да обезпечим и него”, отбеляза Демерджиев.


„Второто нещо, което се налага като извод е, че когато се обръщаме с молба към Народното събрание за помощ, тези молби трябва да се чуват”, коментира Демерджиев. По думите му са поискали помощ не за себе си като служебен кабинет, а за да се справят с един национален проблем - нелегалната миграция. „Тази помощ не ни беше дадена”, добави той.


Три текста в Наказателния кодекс, които ние подготвяхме като законопроект, не бяха разгледани и сега вече последиците са налице”, каза още Демерджиев.


„Човекът, който стои в дъното на тази схема, има две осъждания, приключили със споразумения по пет месеца лишаване от свобода и той пак е там, пак извършва за енти път такова деяние”, посочи Демерджиев. Според министъра всеки трябва да си носи отговорността. „В случая отговорността няма как да е наша, защото ние на два пъти този човек сме го залавяли, на два пъти сме го изправяли пред закона. Ако се бяха приели измененията, които ние искахме, в момента той щеше да е в затвора и нямаше да сме изправени пред такава човешка трагедия”, смята министърът.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец