"Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, но никога не допускаха то да попадне в плен. Отдаваме почит към паметта на предците които извоюваха правото българският флаг да се вее свободно".

Свързани новини

13.07.2023 21:00

Днес казваме НЕ на нихилизма и безродието: Радев на издигането на знамето на Рожен (На живо)

Видян 1620 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес ние казваме "не" на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие и се опитаха да охулят тази инициатива", каза президентът Румен Радев на церемонията по издигането на българския флаг на новооткрития пилон Рожен.


Монументът на българското знаме, както го наричат частните инвеститори, е посветен на две бележити годишнини - 111 години от освобождението на Родопите, заради което е 111 м висок и на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

"Радвам се да видя толкова хора, стекли се от всички краища на родината. Днес, водени от завета на нашите деди и дълга ни пред идните поколения, заставаме заедно, за да издигнем високо българския флаг. Толкова високо, колкото не сме дръзвали дори да го видим в мечтите си и най-вече, за да го издигнем високо вътре в сърцата си. Няма сила, пред която да отстъпим от своята принадлежност към род и отечество.

Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, но никога не допускаха то да попадне в плен. Отдаваме почит към паметта на предците, които извоюваха правото българският флаг да се вее свободно", заяви още държавният глава, чиято основна роля е да бъде обединител на нацията.



Пилонът се изгражда по проект на фондацията Наследство в бъдещето. Той е направен с дарения от Националната дарителска кампания България заслужава! под патронажа на президента.


Пилонът ще бъде най-високият в Европейския съюз и е с най-голяма площ на знамето от 1100 кв. метра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.07.2023 10:44

    дано обедини нормалните българи за спасяване на държавата от крадци, садисти, тежки психопати, тероризиращи хората и така наречените леви хора да престанат да се джафкат по най-глупав начин, позволявайки на наши и чужди душмани да ни съсипват

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец