Свързани новини

23.12.2008 12:20

ДКЕВР отказа да увеличи природния газ 21,31%

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши пределната цена на природния газ да бъде коригирана с 14,11% през първото тримесечие на 2009 г., съобщиха от комисията, цитирани от БГНЕС.


Цената на синьото гориво от 1 януари ще бъде 614,66 лв. за 1000 куб. м. без ДДС. Корекцията е със 76 лв. върху прилаганата в момента от «Булгаргаз» ЕАД цена на синьото гориво, която е 538,66 лв. за 1000 куб. м. без ДДС. Изчисленията на експертите на регулатора са направени при запазването на посочените от «Булгаргаз» ЕАД изходни параметри, като са взети под внимание покачването на курса на щатския долар, понижението в цената на алтернативните горива на международните пазари за последните девет месеца и таксите за съхранение на природен газ в газохранилището в Чирен. В утвърдената от ДКЕВР пределна цена на синьото гориво е включена и търговска надценка за газовото дружеството от 3%. Промяната на цените на природния газ предизвиква значително нарастване на разходите на топлофикационните дружества, което наложи и промяна в цените на топлинната енергия за първите три месеца на 2009 г. В решението на комисията новата пределна цена на “Топлофикация София” АД е 81,17 лв./МВтч без ДДС, което е корекция с 18,79%. Пределните цени за топлинна енергия без ДДС на останалите големи топлофикационни дружества в страната са както следва: “Топлофикация Пловдив” ЕАД – 88,12 лв./МВтч (17,37%), “Топлофикация Плевен” ЕАД - 87,29 лв./МВтч. (16,97%), “Топлофикация Варна” ЕАД – 84,77 лв./МВтч (15,54%) и “Топлофикация Бургас” ЕАД – 73,20 лв./МВтч (6,37%). Новите цени са утвърдени след обсъждане в Консултативния съвет за тристранно сътрудничество и провеждане на открити заседания, на които бяха изслушани аргументите на газовата компания и на всички топлофикационни дружества, ползващи природен газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което