Свързани новини

02.12.2008 12:38

ДКЕВР: Парното ще започне да поевтинява

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парното да започне да поевтинява в началото на следващата година очакват от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Експертите обясниха, че чрез приетата от Министерски съвет миналата седмица наредба за цените на парното ще вървят надолу, заради очакван спад в цената на природния газ. От енергийния регулатор съобщиха, че тримесечното отчитане на тока за абонатите на ЧЕЗ ще приключи окончателно на 31 март догодина, съобщи Дарик. 


Цената на парното ще започне да пада, ако не от първото тримесечие на следващата година, то със сигурност от второто, заяви председателят на енергийния регулатор Константин Шушулов. „Когато има малка възможност за спадане на цената на парното, да се променя и да вървим надолу, а когато има покачване, Министерският съвет счита, че ДКЕВР е достатъчно квалифицирана, за да реши дали да повишава цената или не”, обясни Константин Шушулов.


Новата цена на парното за януари ще стане ясна след 20 декември, когато регулаторът ще определи и промяната в цената на природния газ. Шушулов бе категоричен, че ще трябва да се направи извънредно отчитане на топломерите.


Шефът на комисията обаче не пожела да обясни какъв е крайният срок за премахване на тримесечното отчитане на тока от ЧЕЗ България. По думите на Шушулов той и управителят на чешката фирма Любош Павлас са подписали заповед за преминаване на едномесечно отчитане максимално бързо. „Не мога да си спомня дали има краен срок на всички въпроси трябва да бъдат решени до 31 март. Едномесечното отчитане ще бъде въведено през януари поетапно във всички региони на ЧЕЗ”, коментира Шушулов.


За неспазване посочените от регулатора цени за повторно включване на тока дружествата ЧЕЗ и Е.ОN ще отнесат глоби, но в минималния размер, каза още Шушулов. Все още въпреки че комисията е определила абонатите да плащат 19 лева за повторно включване, от енергото искат по 40 лева такса за услугата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво