Свързани новини

08.10.2020 10:27

Дебатите между кандидатите за вицепрезидент на САЩ преминаха под знака на Covid-19

Видян 2391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатите за вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс и Камала Харис  се изправиха един срещу друг в дебати преди изборите за държавен глава на 3 ноември. Дебатите се проведоха в зала на Университета на Юта в Солт лейк сити, като двамата опоненти бяха разделени от пластмасови прегради и стояха на разстояние един от друг, предаде БНР.


Основната тема на дебата между Пенс и Харис, воден от Сюзън Пейдж от "Ю Ес Ей Тудей", беше коронавирусната пандемия, отбелязват международните информационни агенции.


Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс защити политиката на правителството на Доналд Тръмп за борба със заразата от  коронавирус, а опонентката му от Демократическата партия Камала Харис я определи като най-големият подобен провал в американската история, съобщи Асошиейтед прес. Харис обвини властите, че са омаловажили сериозността на проблема, въпреки че са знаели за него.


Опонентът й - действащият вицепрезидент Майк Пенс - отвърна, че за Тръмп здравето на хората е на първо място и заяви, че още в началото на годината президентът е наложил забрана за влизане в страната на хората, които идват от Китай.


Според Камала Харис президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс нямат план за справяне с коронавируса.


Тя добави, че администрацията "не желае да каже истината на американския народ", позовавайки се на признанието на Тръмп, че омаловажава сериозността на пандемията. Харис също така заяви, че не би желала да си постави коронавирусна ваксина, която е одобрена от сегашното управление на САЩ.


"Американският народ стана свидетел на най-големият провал на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна. Те знаеха какво се случва и не ви казаха. Те знаеха и го прикриха. Президентът каза, че това е измама. Те сведоха до минимум сериозността на положението. И въпреки всичко това, днес те все още нямат план", посочи Камила Харис.


От своя страна Майк Пенс: "Нашата страна премина през изпълнен с предизвикателства период тази година. Но искам американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп постави здравето на Америка на първо място. Преди да има повече от 5 случаи в Съединените щати, всичките при хора, върнали се от Китай, президентът Тръмп направи това, което никой друг президент не е правил. Той спря всички пътувания от Китай - втората най-голяма икономика в света".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби