Въпреки всичките си напъни БСП събра 225 814 гласа или 8,94% и така зае едва пета позиция и пореден минимум. На предходния вот когато се гласуваше само на машина Позитано получи подкрепата на 232 958 избиратели или 9,30%. Това минус 7144 гласа или още 4% отлив на електората.

Свързани новини

04.04.2023 18:12

Дайте да се подпиша, че резултатът ни ще бъде по-висок: Нинова преди седмица

Видян 2000 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Резултатът ни ще се повиши (заради връщането на хартиената бюлетина), дайте да ви се подпиша под това", закани се точно преди вота соцлидерът Корнелия Нинова. Думите бяха изречени пред bTV на 28 март или 4  дни преди предсрочните парламентарни избори. Като юрист по образование тя все пак така и не се подписа никъде, но римското право не изключва и вербалните договорки.


Известна с кривите си сметки, Нинова чакаше бонус от 100 хил. гласа.
Както обичаше да казва другият многогодишен  лидер на БСП Сергей Станишев: „не казвай хоп, преди да си скочил”. Изборите минаха, а резултатите показват точно обратното на онова, което Нинова се зарече. Сухата статистика показва, че в крайна сметка партията не взема повече, а по-малко. Столетницата е на минус със 7144 гласа  (-3,5%) на фона на предходните избори в края на м.г., когато иначе беше пробито поредното историческо дъно. Сега дори опцията “не подкрепям никого” изпревари БСП в чужбина.


Въпреки всичките си напъни БСП събра 225 814 гласа или 8,94% и така зае едва пета позиция и изкопа поредно 132-годишно електорално дъно. На предходния вот, когато се гласуваше само на машина Позитано получи подкрепата на 232 958 избиратели или 9,30%. Това минус 7144 гласа или още 4% отлив на електората.


"Няма да съжаляваме, че сме инициатор на връщането на хартиената бюлетина, защото това ще повиши избирателната активност", закани се още Нинова навръх вота, но пак не позна. 


Напомняме, че от 2 години Нинова настоява “да се преосмисли машинното гласуване”. Първо от БСП внесоха законопроект за връщане на хартията в 47-о НС, а по-късно пробутаха тази своя инициатива в 48-ия парламент.
Сега, по вече установена традиция, Нинова намери вината за изборните резултати другаде, но не и в себе си. На брифинг във вторник тя обяви, че БСП e запазилa предишния си резултат (което не е вярно) в ситуация, в "която е имало една манипулативна кампания" срещу партията. Което също е лъжа.


„През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия”, каза Нинова. “Е, планът за убийството на БСП този път се провали”, каза соцлидерът, сякаш визирайки собствените си заслуги за свалянето на БСП на ново и ново дъно. Думите й означават също, че агонията продължава. „Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет. Не за първи път ни се създава партия двойник”, оплака се тя.  “Областни управители назначени от Румен Радев работеха за Левицата, бяха използвани държавни служители, натиск върху БСП, да напускат партията и да преминават към Левицата”, обясни поражението си Нинова. Припомняме, че Мая Манолова и Румен Петков имаха такъв сборен резултат и преди това, какъвто днес.


Зад кампанията срещу БСП Нинова обвини и конкретни лица - назначените от президента областни управители на Сливен и Габрово, като поясни, че има доказателства за това. Партията отдавна не печели мандат в Габрово, а в Сливен привлече лежалия за трафик на жени Кондьо в антиджендър-комитета си и стана за национален резил.


След като бъде свикано НС, партията щяла да направи вътрешно допитване дали да се влиза в правителство и да се подкрепя кабинет, или БСП остава в опозиция. Всъщност никой не я кани. Тя само пуска лъжливи слухове.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.04.2023 19:05

    егорчо, това са починалите бабички и старци от ковид ваксите, бе душа, а и подлъганите от пръвчо сирещника, то е смешно вече да се чудите как да плюете по Нинова, няма явно друга интересна тема, най-яростно плюят старите другарчета

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог