Свързани новини

06.08.2019 16:18

Чуждестранни медии: Бг гранични полицаи малтретират бежанците

Видян 2533 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България отрича публикации в германски и британски медии, че гранични полицаи са малтретирали бежанци, преминали границата с Турция, предаде БНР.

Съвместно разследване на германската обществена медия ARD, разследващия уебсайт "Коректив" и британския вестник "Гардиън" разкрива, че Европейската гранична служба "Фронтекс" си е затваряла очите пред лошо третиране на бежанци от граничарите на външните граници на Европейския съюз. Репортажът на германската телевизия ще бъде излъчен тази вечер.

Разследването обвинява местните граничари в употреба на сила и заплаха за връщане на мигранти и така се нарушава основното право за търсене на убежище.

В Мюнхен българският министър на вътрешните работи Младен Маринов коментира твърдения от журналистическо разследване за лошо третиране на бежанци в България, Унгария и Гърция.

България спазва всички разпоредби, свързани с правата на човека, е заявил вътрешният министър Младен Маринов след разговори с баварския си колега Йоахим Херман в Мюнхен.

„Български гранични служители употребяват сила само в случаите, когато ситуацията го изисква“, е допълнил Маринов и е обяснил, че такава ситуация например е агресия срещу служителите. Помолен да коментира твърденията на разследващите журналисти, баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви:

"За мен е важно политиката на българското правителство за охрана на външната граница на ЕС да отговаря на изискванията на ЕС - да се проверява кой влиза в страната и да го регистрира в системата Евродак".


 Снимка: Нова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.08.2019 06:10

    На господин Херман и на плужеците от АРД, Коректив и Гардиан можем да им кажем какво викаше дядомо ми за такива като тях: Един си гледал неговата си работа и тя му биля у ред! Да си гледат джендърполитиките и интеграцията и да не се бъркат у машата си работа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби