И мобилният оператор, и МВР публикуваха извинения. Тази сутрин такова пристигна и от фирмата, която е основен виновник за случилото се.

Свързани новини

02.11.2023 09:23

Човешка грешка е причината за паниката: Гл. комисар Джартов за системата за ранно известяване

Видян 587 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Човешка грешка е причината за това, че хиляди българи получиха съобщение за опасност и това предизвика паника", заяви в "Денят започва" главен комисар Александър Джартов. По думите му това е свързано с подготовката на тестовете, които започват от следващата седмица. Виж повече тук!


През ноември предстоят тестове на системата BG-ALERT, става ясно от графика, публикуван на интернет страницата на системата

    "Полученото съобщение, на което беше споменат президентът, няма общо с президентската институция. Това е особеност на част от мобилните апарати, които са с по-стара версия на Android.


Подготвени са снимки на сайта BG-ALERT, за да видят гражданите по какъв начин визуално ще изглеждат тези съобщения. Телефоните с по-стари операционни системи понякога ще визуализират по този начин съобщенията и няма да бъде изписано в горната част на съобщението BG-ALERT.


На сайта има подробна информация. Тестовете в реална среда започват на 7 ноември и ще продължат до 29 ноември, като ще завършим с национален тест", допълни главен комисар Александър Джартов.

И мобилният оператор, и МВР публикуваха извинения. Тази сутрин такова пристигна и от фирмата, която е основен виновник за случилото се.

Фирмата се извинява на хората и на всички засегнати страни и институции за причиненото безпокойство и неудобство.

Надяват се в бъдеще да бъде важен инструмент за известяване на населението в случаи на бедствия и аварии, пише още в писмото до медиите. Истинските тестове предстоят, но те ще бъдат съпътствани с предварителна информация, каквато вече има на сайта BG-ALERT.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 red alert 02.11.2023 10:59

    Ей, лигльовци и лигли, ракети ли падат, както в Украйна и Газа, че сте се "паникьосали"???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв