Президентът отговори и на въпроси, свързани с критики, отправени към него от кандидата за кмет на столицата от ПП - ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев. Той нарече президента "разединител на нацията"

Свързани новини

19.07.2023 13:17

Човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си: Радев за Васил Терзиев

Видян 2864 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът отговори и на въпроси, свързани с критики, отправени към него от кандидата за кмет на столицата от ПП - ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев. Той нарече президента "разединител на нацията".

"Не е коректно да съдим за децата на Държавна сигурност по техните родители. Това по скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо битие с линчуване и то жестоко линчуване на всички, свързани с Държавна сигурност, а днес издигат точно такъв кандидат. Това осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика", каза Радев.

И продължи: "Що се отнася до самия кандидат - за мен човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си!"


Предложението за прекратяване на концесията на „Росенец“ е поредното прибързано и некоректно изказване на политическите лидери, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщи БТА.


Предстои да разберем дали предложението на управляващите за "Росенец" е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар, каза държавният глава пред журналисти, коментирайки актуални теми от вътрешната политика.


По-рано през деня стана ясно, че ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще внесат предложение за прекратяване на концесията на пристанището.


Радев посъветва ГЕРБ и ПП - ДБ да си спомнят историята на концесионирането на "Росенец".


"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното правителство не я прекрати, защото се водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция", каза президентът.


Държавният глава коментира и темата с вписването на българите в Конституцията на РСМ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.07.2023 18:03

    Ай стига с това ляво и дясно, то е за офчото стадо да не се светне как го крадат и едните и другите. Като си се курдисал да управляваш държава, трябва да работиш в интерес на нацията си и държавата си. За 30г ляво-десните превърнаха в България в цигански нужник.

  • 001 Anonimen 19.07.2023 13:48

    разединението на левите хора доведе до неофашизъм в България и те все още трудно го схващат, забили глави като щрауси в дребните си и нескончаеми битчици кой е по по най

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец