Свързани новини

07.10.2019 09:25

ЧЕЗ няма да се продава, ако КЗК пак опита да провали сделката

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В деня, в който 19 минути писа, че български олигарси най-вероятно ще се опитат за втори път да спрат продажбата на дружествата на ЧЕЗ в България, вестникът на чешкия премиер даде думата на члена на борда на централата на енергийната империя в Прага. Томаш Плескач, който е зам.-шеф на Съвета на директорите изказа ясна позиция в подкрепа на избрания от дружеството кандидат за активите в нашата страна Еврохолд.


Още през юни компанията обяви българската финансова и търговска група за победител срещу 335 милиона евро, финансирани от първокласни международни банки. След това в продължение на 3 месеца Комисията за защита на конкуренцията не предприе никакви стъпки по темата, сякаш това не е нейно законово задължение, и като да е в очакване да получи сигнал отнякъде, нищо, че уж се води независима.


И едва в предпоследния работен ден на миналата седмица започна 25-дневна процедура. Бг шефът на ЧЕЗ Крал пък знаково се появи на рождения ден на Нова 36 ч. по-рано, където домакин беше Кирил Домусчиев, което породи спекулации, че бързото отпочване на процедурата в КЗК може да означава намеса за пласиране на друг кандидат.


Този мач вече се игра с чешкия кандидат за Нова телевизия Петр Келнер, комуто „антимонополния“ ни орган отказа да купи медията, понеже бил твърде богат. После безпроблемно и светкавично одобри Кирил Домисчиев за същото. Нещо подобно се случи и с Гинка Върбакова - първата одобрена кандидатка за ЧЕЗ с нейната фирма Инерком, която бе спряна отново от КЗК, понеже пък била твърде бедна според КЗК, без да е ясно на какво точно комисията стъпва за тези свои артистични аргументи и решения.


„Не искаме да накърняваме решенията на българската антимонополна служба, обаче не виждаме пречки за одобряването на сделката от гледна точка на законодателството. Еврохолд не притежава никакви енергийни активи в България“, предупреждава Плескач и свои, и чужди играчи.


За да няма неразбрали, той допълва силно: „АКО БЕЗ ВИДИМА ПРИЧИНА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ БЛОКИРАТ НАШИЯ ВТОРИ ОПИТ ДА ПРОДАДЕМ БЪЛГАРСКИ АКТИВИ, НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ПРОДАВАМЕ“. В превод: ако не бъде одобрен този кандидат, сделка изобщо няма да има, каквито и мечти да се въртят в нечии олигархични глави.


А репутацията на България като място за инвестиции ще бъде под нулата.


Фолксваген ли? Хюндай ли?




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак