Свързани новини

22.03.2021 14:33

БСП си е поставила за цел да промени управлението, да отстрани ГЕРБ от властта: Георги Свиленски

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод ограничителните мерки въведени от днес, зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и председател на Предизборния щаб Георги Свиленски заяви: „Отговорник за управлението на такава криза, е министър-председателят. В тази вълна, в която има над 4000 болни, над 8000 в болниците, Борисов го няма, той се изплаши да говори по темата и се скри." По думите му премиерът е оставил всичко на министъра на здравеопазването, който се опитва да неглижира кризата и действията, които трябва да свърши, а като министър те са две: „Не да ходи по студията да философства и да води предизборна кампания, а на първо място да осигури на лекарите условия за работа и на второ - да осигури ваксинационния календар да върви според очакванията на българските граждани", заяви той в ефира на радио Фокус, като добави, че не може България да е на последно място по ваксинации и само 5% да от населението да е ваксинирано.

Във връзка с искането на БСП болниците да не са търговски дружества, Георги Свиленски заяви: „Въпросът не е кой е стопанинът на болничните заведения. Когато казваме болниците да не са търговски дружества, казваме здравето да не е пазар, да не е стока. Друг важен елемент, който се съдържа в това искане, е болниците да не използват ресурса на здравната каса." Той уточни, че здравно заведение, което иска да работи НЗОК, няма да бъде търговско дружество.
„Лекарите знаят как да си вършат работата, но проблемът е в правителството, че не знае как да се справи с икономическите мерки и взема хаотични действие", категоричен бе Свиленски.
Водачът на листата на БСП в 24 МИР припомни, че правителството отказа да проведе разговор и да приеме проекта на решение, което от ПГ на БСП предложиха - да се разшири обхвата на възможните доставчици на ваксини. „Решението, което ние бяхме предложили, е да възложим на правителството да започне преговори с допълнителни доставчици на ваксини. Всички специалисти казват, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл