Свързани новини

22.03.2021 10:14

Детското здравеопазване е ключов приоритет за БСП: Анна Славова

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията от КОВИД-19 задълбочи още повече социалните и здравни неравенства в България. 1/3 от децата у нас живеят в риск от бедност. Затова един от ключовите приоритети и на БСП са социалните и здравни аспекти в сферата на детското здравеопазване. Това каза народният представител от „БСП за България“ в 44-то Народно събрание и член на Комисията по здравеопазване Анна Славова, която е кандидат от 25 МИР, по време на дискусия на тема „Сектор „Здравеопазване“ в предизборната платформа на БСП“.


Събитието е по инициатива на БСП – София, а модератор бе проф. Невена Цачева. В дискусията взеха участие и кандидатите за народни представители  от „БСП за България“ проф. д-р Жени Стайкова, доц. д-р Стефан Найденов, д-р Венцислава Каменова – Костадинова и д-р Александър Кобаков.


„В нашата предизборна платформа сме записали, че искаме въвеждане на безплатни лекарства за децата до 14 г. С една такава мярка се обръщаме към най-уязвимата и беззащитна група в обществото – децата“, обясни още Славова.


Тя допълни, че от левицата предлагат да облекчат както родителите, така и възрастните хора, като се намали ставката на ДДС за лекарства.


„За съжаление това, което наблюдавах като народен представител, е, че при приемането на държавните бюджети, детското и майчинското здравеопазване оставаше само на думи в разказвателната част на бюджета. В числата ги нямаше“, заяви Славова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв