Свързани новини

05.10.2014 18:10

Борисов решава: ГЕРБ + БСП или нови избори

Видян 2123 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прогнозите на 19 минути от юли и септември се сбъднаха – ГЕРБ би двойно БСП, а резултатът на ДПС се оказа горе-долу колкото на левицата, като окончателно ще се знае кой е трети, след като видим официалните резултати с гласуването от чужбина. Истанбул най-вероятно ще се окаже четвъртият по брой гласували „български град”, пък не е само той.

Понеже Европа, при това най-вече Германия, настоява, също както правеше и по изборите миналата година, за широка коалиция във формат БСП+ГЕРБ, дилемата сега е една. Ще се съберат ли в правителство от немски и австрийски тип големите или пак ще се ходи на избори? Решението ще бъде на Бойко Борисов. 

На реформаторите не им стигат местата да осигурят мнозинство за дясна коалиция с ГЕРБ, дори към нея да се присъедини Патриотичният фронт. По предварителните данни броят места на трите партии е на ръба или малко над 121. Ще се чакат окончателните официални резултати на ЦИК. От тях ще зависи колко хора на Костов ще влязат в парламента след преференции, с каквито те изхвърлиха Меглена Кунева от европарламента само преди 4 и половина месеца.

Както социолозите прогнозираха, рекорден брой партии минаха четирипроцентната бариера, за да формират най-пъстрия, но и изглеждащия най-нежизнеспособен и направо мъртво роден нов парламент. Най-малкото заради също така рекордно ниската за парламентарни избори избирателна активност под 50% и то при форсиран контролиран вот, който според политолога Огнян Минчев е по-голям отвсякога.  

Всички обаче ще плащаме като данъкоплатци рекордно висока партийна субсидия, поради невиждания брой парламентарни групи плюс партиите на Татяна Дончева и Светльо Витков, които прескачат 1-процентовата граница, след която се вземат големите пари от държавата.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв