Свързани новини

02.08.2017 09:32

Борисов и Заев поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в Скопие

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас” в Скопие по повод отбелязването на 114-тата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, предаде Фокус. Засилени са мерките за сигурност в района на църквата.


Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще, каза Зоран Заев по време на церемонията.


 „Има светло бъдеще за нашата Република Македония и има бъдеще за всеки в нашата хубавата земя. Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Република Македония, което води до качествен живот”, подчерта Заев.


По думите му е чут заветът на Гоце Делчев и Македония и България са си подали ръце и създали път за развитие. Именно за развитието са необходими доброволно подадени ръце на граждани и народи, които се подкрепят работят заедно.



„Нашата цел е членството в ЕС и НАТО. Вярвам, че Р Македония прави необходимото. Подадохме ръка и извън границата на Македония и има отговор – подадена ръка. Ние сме заедно със съседите и приятелите си, официалните представители на Р България“, коментира Заев.


„Премиерът Бойко Борисов, правителството и парламента на България показват истинска отговорност към общите ни цели, затова днес заедно отправяме посланието. Регионът е подготвен да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на гражданите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство“, добави той. 



По-рано днес българският химн за пръв път в историята прозвуча на националния празник на Македония. Това стана по време на честванията при църквата „Св. Спас“ в Скопие.

Вчера между България и Македония беше подписан исторически договор, в който двете страни декларираха намеренията си да поддържат добросъседски отношения, да нямат териториални претенции една към друга и да не се бъркат във вътрешната си политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв