Асен и Киро миналата година искаха

Свързани новини

22.11.2023 14:55

Без увеличения на заплатите в градския транспорт, където и сега не достигат стотици водачи, новият кмет е пас

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асен и Киро миналата година искаха масови съкращения и рязане на линии в София в публикувани писма до Фандъкова, сега имат кмет и пак обричат обществения превоз на агония

За разлика от Йорданка Фандъкова, която осигуряваше независимо от всякакви кризи, през които минахме, ежегоден 10% ръст на заплатите на хората в градския транспорт, новият кмет дори не е направил усилие да убеди в бюджета, който лидерът му по партия Асен Василев още не е внесъл, да бъде предвидено подобно увеличение. В проекта му няма предвидено вдигане.

Даже напомняме, че в свои писма при предишното си управление, изпратени чрез шефките на кабинетите им като премиер и като финансов министър миналата година Кирил Петков през Лена Бориславова и Асен Василев пред съпругата на Лорер до тогавашния кмет на София Йорданка Фандъкова и тогавашния шеф на СОС Георги Георгиев, категорично се искаха значителни съкращения на персонала и отрязване на линии на градския транспорт на София. Публикували сме ги черно на бяло и те са исторически документи, въпреки лъжливото им отричане от новия кмет на  Васил Терзиев в дебатите, в които все пак се престраши да участва. Все пак, той е човек, който смята, че „до Симеоново и сега стига трамвай”, както каза в същите тв дебати и зашемети публиката. Предишното правителство на ППДБ водеше война с градския траспорт на София. Новото не прави изключение, въпреки че вече има техен кмет.

И в момента ниските заплати са причина водачите масово да напускат столичния градски транспорт. Във всеки автобус има табели, че се търсят шофьори и ватмани. Става въпрос за дефицит на стотици от тях. Поне 150 на първо време, от които има спешна нужда градският транспорт на столицата.

Това е и знак, че ППДБСС няма никакво намерение да изпълнява предизборните си обещания да отвори града към Витоша, да накара много хора да слязат от колите и да ги качи на обществените возила, така че „София да бъде на хората” и всякакви други али-бали, на които немалко хора, уж интелигентни се вързаха. Без да имат предвид библейската истина: „По делата ще ги познаете”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион