За такъв усъвършенстван подводен апарат интериорът е предимно гол и прост, само с един бутон и екран на стената. Останалата част от операциите на плавателния съд се управляват от ръчен контролер, който удивително прилича на игрова конзола, снабден с цветни бутони.

Свързани новини

21.06.2023 12:04

Без седалки и с една тоалетна: Вътре в изчезналата подводница Титан

Видян 5304 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изчезналата подводница е малък плавателен съд, предназначен да побере само петима души за един ден - два часа на дъното, няколко часа изследване на "Титаник" и два часа обратно на повърхността.

Миналата година основателят на туроператора OceanGate Expeditions показа на екип на CBS вътрешността на подводница, използвана за посещение на останките на "Титаник". Видеото на CBS показва малка камера, в която има място колкото в миниван.

Няма столове или седалки, а пътниците седят с кръстосани крака на пода, като преди да влязат, са събули обувките си.

За такъв усъвършенстван подводен апарат интериорът е предимно гол и прост, само с един бутон и екран на стената. Останалата част от операциите на плавателния съд се управляват от ръчен контролер, който удивително прилича на игрова конзола, снабден с цветни бутони.

    В предната част на плавателния съд има само една малка тоалетна, която "служи за най-добрата седалка в къщата", според уебстраницата на OceanGate, която вече не е достъпна. В нея се добавя, че когато тоалетната се използва, те инсталират завеса за уединение "и пускат музиката на висок глас".

Препоръчваше на пътниците да ограничат храненето си преди и по време на гмуркането, "за да се намали вероятността да се наложи да използвате тоалетната".


Пътуването на изчезналия подводен апарат бе последната експедиция от петте подобни обиколки, планирани за тази година, се казва в архивирана версия на уебсайта на оператора.


OceanGate Expeditions заяви, че всяко осемдневно пътуване е "уникално туристическо преживяване", което помага и на научната общност, тъй като "всяко гмуркане има и научна цел", според архивната версия на маршрута, видяна от CNN, която вече не е достъпна на уебсайта им.



На борда се намират петима души, включително британският милиардер и авантюрист Хамиш Хардинг.



Сред пътуващите на борда са Шахзада Дауд, синът му Сюлеман, 19 г. (на снимката заедно)



Ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри Наржеоле (вляво) се смята, че ще участва в експедицията, заедно със Стоктън Ръш (вдясно), главен изпълнителен директор на OceanGate Expedition


Ето общ преглед на маршрута:



Ден 1: Водолазите пристигат в Сейнт Джон, Нюфаундленд, срещат се с екипажа на експедицията и се качват на кораба, който ще ги отведе до мястото на потъването на "Титаник". Корабът "Полярен принц" е помощният кораб, който транспортира екипажа за настоящата мисия.

Ден 2: Корабът продължава към мястото за гмуркане в северната част на Атлантическия океан. Ръководителят на експедицията ще премине през информация за безопасността и логистиката на гмуркането. Научният екип и експертите по съдържанието също ще помогнат на водолазите да се подготвят за това, което може да открият по време на гмуркането.

Ден 3-7: Започва гмуркане в зависимост от условията в морето. Преди членовете на екипажа да се качат на подводницата "Титан" с пет души, се провеждат финални проверки на гмуркането. Тези, които не се гмуркат през първия ден, "ще бъдат включени в други области на операциите по гмуркане - като управление на лодката, подпомагане на ръководителя на експедицията, събиране на медии", се казва на уебсайта.


За тези, които са на борда на "Титан", спускането отнема около два часа, а членовете на екипажа ще помагат на пилота "с комуникациите и проследяването, ще водят бележки за научния екип за това, което виждате извън наблюдателната площадка, ще гледат филм или ще обядват", се казва в него.


"Скоро ще стигнете до дълбочина и след известно придвижване по морското дъно и полето от отломки най-накрая ще видите това, което сте чакали: RMS Titanic." Експерт по съдържанието на борда ще посочи основните характеристики на потъналия кораб и животинския свят, докато изследвате останките, се казва в съобщението. "Насладете се на часове на изследване на останките и полето от отломки, преди да направите двучасовото изкачване на повърхността", се казва на уебсайта.

Ден 8: Корабът изминава 380 мили обратно до Сейнт Джонс.


Според архивната версия на маршрута за 2024 г. са планирани още пет експедиции.


 Източник: CNN


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец