Сметната палата приключи редовния си годишен одит на Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столичната община за 2022 г.

Свързани новини

27.09.2023 16:05

Без нарушения в София: Сметната палата

Видян 512 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сметната палата приключи редовния си годишен одит на Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столичната община за 2022 г.

Според одиторите, годишният финансов отчет дава вярна и честна представа за консолидираното финансово състояние на Столичната община за м.г. Не са констатирани случаи на несъобразяване със законите и другите нормативни разпоредби, както и недостатъци във вътрешния контрол, e мнението на Сметната палата.
 
От общите постъпления от местни приходи в бюджета на общината за 2022 г., имуществените данъци са 457,3 млн. лв., а неданъчните приходи са 310 млн. лв. Всички разходи на Столична община за 2022 г. възлизат на 1, 901 млрд. лв.
 
Столичната община има 59 второстепенни разпоредители с бюджетни кредити /24-те районни администрации и различни общински институции/, както и 441 третостепенни разпоредители с бюджетни кредити.

Немодифицираното мнение означава, че одитираният финансов отчет не съдържа съществени неправилно отчетени суми, а в приложението към него няма пропуски на важна за потребителите нефинансова информация. Финансов отчет, върху който Сметната палата е изразила немодифицирано мнение, дава вярна и честна представа за финансовото състояние, финансовите резултати от дейността и паричните потоци на бюджетната организация


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да