Банкок е най-посещаван в света пред Париж и Лондон с по 19М туристи, Дубай е №4
01/02

Свързани новини

28.01.2024 07:00

Банкок е най-посещаван в света пред Париж и Лондон с по 19М туристи, Дубай е №4

Видян 3052 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проучване на Mastercard доведе до изготвянето на индекса на градовете на световните дестинации (pdf). Той класира градовете въз основа на общия брой пристигащи международни посетители с нощувки и трансгранични разходи.

С други думи, този доклад изброява най-популярните градове в света и най-популярните туристически дестинации.

Чрез разбиране на моделите на международните пътувания и изучаване на това как те влияят на градските икономики, индексът може да предвиди и ръста на посетителите за следващата година.


Според обзора Банкок е най-посещаваният град в света с приблизително 22 милиона международни посетители. По-подробни проучвания разкриват модели на посетителите, като например среден престой от 4,7 нощувки и средни разходи от 173 щатски долара дневно.


Прочутият Бали също е в класацията на 19-о място, с общо 8,26 милиона международни посетители. Неговите разнообразни региони и настроена естетика се оказват популярни сред потребителите на социалните медии; потърсете Бали в Instagram и ще бъдете залети от зашеметяващи снимки.

Париж, солидна дестинация за почивка, продължава да води заедно с Банкок и Лондон на 2-ро място. Това подчертава как посетителите търсят градове, които предлагат възможности за бизнес, разнообразни атракции и различни култури. С 19,10 млн. чуждестранни посетители Париж се очаква да посрещне подобен брой посетители и през следващата година.


Различните очарователни точки на тези градове доказват, че хората вече не просто следват тенденциите, а ги определят, като търсят подходящото за тях.


Най-добрите туристически дестинации са тези, които предлагат разнообразие от атракции и среда. Това е и потвърдена тенденция, която забелязахме в списъка на най-посещаваните държави в света. От бавни и романтични до забързани и елегантни - най-посещаваните градове в света имат свой характерен ритъм и колорит.



1. Банкок: 22,78 милиона посетители



Банкок, столицата на Тайланд, е най-посещаваният град в света благодарение на огромните 22 милиона международни посетители!


Обгърнат от шума на тук-туки рикшите и постоянна активност е Банкок, където изследването без карти винаги води до забавни открития.


Насладете се на обичайните градски удобства на мегамоловете и модерните пространства, преди да се обърнете към колекцията му от златни храмове и светилища. Следвайте носа си до безбройните улични пазари на Банкок, пълни с пикантни, кисели, сладки и солени вкусове, след което се качете на лодка, за да стигнете до техните плаващи пазари.


През нощта Чайнатаун и Сукхумвит разкриват оживен нощен живот, който е едновременно космополитен и културен. И да не забравите да се насладите на вълнуващите еднодневни пътувания далеч от този натоварен град!



2. Париж: 19,10 милиона посетители



Париж е вторият най-посещаван град в света и най-посещаваният град в Европа!


Париж ще привлече вниманието ви със своите класически сгради, извити парижки мостове и елегантни булеварди.


Направете круиз по река Сена, за да разгледате набързо историческите паметници на града или се разходете из отделни квартали за Айфеловата кула, Нотр Дам, Лувъра и др.


И като утвърдена столица на изкуството и модата, посетителите не могат да минат без да видят колекциите на Musee d’Orsay и Centre Pompidou. Книжарници с атмосфера, ретро магазини и битпазари оставят своя отпечатък до универсалните магазини в стил ар нуво, като Galeries Lafayette.


3. Лондон: 19,09 милиона посетители



Лондон определено е един от най-популярните градове в света! Готическата архитектура в Лондон е съчетана с пръски от иновации (като Shard, Tate Modern и Sky Garden), предлагащи грандиозни и исторически квартали.


Ще бъдете очаровани от таверните и целия Уест Енд и ще бъдете впечатлени от съвременното изкуство, театър и литература на Лондон.


Поздравявайки ви както с красотата на зелените паркове, така и с градското разрастване, градът ще ви преведе през зашеметяващо историческо пътешествие.



4. Дубай: 15,93 милиона посетители



Дубай се издига от пустинята в целия си футуристичен блясък.


Високи сгради доминират над хоризонта, в които се помещават мегамолове и елегантни офис блокове.


Градският живот се определя от мързеливо пазаруване, места за



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей