08.06.2016 12:08

Българо-румънски бизнес форум в БТПП

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Българо-румънски бизнес форум с участието на президентите на двете страни Росен Плевнелиев и Клаус Йоханис ще се проведе на 15 юни 2016 г. от 16.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в София, ул „Искър” 9, ет.1, зала „А“. БТПП организира събитието, съвместно с Търговско-промишлената палата на Румъния и румънското посолството в София.


   Румъния е традиционен търговски партньор на България. Страната е на 3-то място като експортен партньор на България в рамките на ЕС след Германия и Италия и на 4-то в света след Германия, Италия и Турция. През 2015г. стокооборотът между България и Румъния бележи рекорд в търговско-икономическите отношения през последните години -  3 680.6 млн.евро, като България е подобрила експорта си към Румъния и е с положителен баланс.


  Бизнес форумът ще продължи с двустранни бизнес срещите в следните сектори от взаимен интерес, определени от румънските партньори: енергетика, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, електронна търговия, автомобилна индустрия, строителни материали, рециклиране, нефт и газ. БТПП ще изнесе допълнително списък с румънската бизнес делегация.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак