"Радваме се, че всички се върнаха живи и здрави. Без инциденти мина цялата мисия. Видяхте, наградихме ги. Всеки е заслужил този знак, който е за участие в мисии. Някои от тях имат по четири и по повече мисии от тези военнослужещи. Това е работата на Българската армия".

Свързани новини

04.01.2024 14:49

България няма да изпраща кораби в Червено море: Тагарев

Видян 574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма да изпраща нито кораби в Червено море, нито военнослужещи в Йемен, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той направи уточнението, след като в края на старата година беше казал, че се обсъжда присъединяването на България към международна операция за защита на корабоплаването в Червено море и Аденския залив.

В Благоевград министър Тагарев участва в церемония, с която бяха посрещнати български военни от контингентите в Косово и в Босна и Херцеговина.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев поздрави в Благоевград военнослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина. На площад "Македония" в Благоевград се състоя тържествена церемония по официалното посрещане на военното формирование.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди военнослужещите, завърнали се от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово:

"Радваме се, че всички се върнаха живи и здрави. Без инциденти мина цялата мисия. Видяхте, наградихме ги. Всеки е заслужил този знак, който е за участие в мисии. Някои от тях имат по четири и по повече мисии от тези военнослужещи. Това е работата на Българската армия".

Министър Тагарев коментира и подписването на споразумение между България, Румъния и Турция за противоминната група през следващата седмица:

"Войната в Украйна, започната от Русия, води до рискове за нашата територия, за сигурността на корабоплаването. За да минимизираме тези рискове, се включват и военноморските сили на трите страни, за да разчистват от мини, надяваме се, успешно".

На критиката на Бойко Борисов за изпращане на военнослужещи в Червено море, без да се консултира с мнозинството в парламента, Тагарев отговори:

"Това, което каза господин Борисов, той е абсолютно прав. Няма как ние да се включим в такава операция, без да има решение на Народното събрание, но ние още дискутираме в изпълнителната власт кой е най-добрият начин да подходим".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак