България е включила за подпомагане тютюнопроизводството в Стратегическия план на новата Обща селскостопанска политика

Свързани новини

28.10.2022 12:30

Бъдещето на тютюнопроизводството в Европа е застрашено

Видян 941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На европейско ниво бъдещето на тютюнопроизводството е силно застрашено". Това заяви за Радио Стара Загора Цветан Филев - председател на Националната асоциация на тютюнопроизводитерите в България, НАТ-2010 и президент на Европейската междубраншова организация в сферата на суровия тютюн - ЕЛТИ, предаде БНР.

Представители на повече от 30 държави по света, в които се развива отглеждането на тютюн, се включват в международната среща на бранша в Португалия, посветена на Световния ден на тютюнопроизводителите – 28 октомври. По думите на Цветан Филев рестрикциите пред сектора продължават да се растат.

Цветан Филев отбеляза, че ситуацията за тютюнопроизводството в България е по-добра. Той отбеляза, че в последните години секторът се е изчистил от недъзите си. "Успяхме да договорим международни цени за българските тютюнопроизводители", напомни председател на Националната асоциация на тютюнопроизводитерите в България, НАТ-2010.

България е включила за подпомагане тютюнопроизводството в Стратегическия план на новата Обща селскостопанска политика. Предстои приемането на окончателни промени в референтната рамка, на база на която секторът ще получи преходна национална помощ. Очаква се през януари да има яснота за начина, по който ще бъдат прилагани новите правила, разкри Цветан Филев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева